Στις 7.4.2014 έγινε στο Βερολίνο το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τον Αντισημιτισμό με τη συνεργασία και διοργάνωση του Γερμανικού τμήματος της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής και του Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ. Εκ μέρους του ΚΙΣΕ παρέστη –προσκεκλημένος των διοργανωτών- ο πρόεδρος  κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, ο οποίος ήταν και μεταξύ των εισηγητών.

Το φόρουμ εξέτασε σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τον αντισημιτισμό όπως την άρνηση του Ολοκαυτώματος, την ρητορική και τα εγκλήματα ρατσιστικού μίσους, τις ανησυχίες και τα προβλήματα ασφάλειας των Εβραϊκών Κοινοτήτων ανά την Ευρώπη, την άνοδο των ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μάικλ Ροθ, κεντρικός ομιλητής του φόρουμ, μίλησε για τη σθεναρή στάση της χώρας του να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό αλλά και για τη σχετική νομοθεσία που προστατεύει την κοινωνία από την απειλή του νεοναζισμού. 

Μεταξύ των ομιλητών ήταν επίσης ο Ραββίνος Άντριου Μπέϊκερ, της AJC, προσωπικός αντιπρόσωπος της προεδρίας του ΟΑΣΑ, ο οποίος μίλησε για τις σχετικές πρωτοβουλίες του Οργανισμού στα πλαίσια της ενιαίας αντιμετώπισης του αντισημιτισμού.

Лебедь-шипун - самая крупная птица Сибири.

Από το υλικό του Φόρουμ αξιοσημείωτη είναι η έκδοση του Ιδρύματος Φρ. Εμπερτ, με θέμα «Ακροδεξιός Εξτρεμισμός στην Ευρώπη» (επιμ. Ραλφ Μέλτσερ, Σεμπάστιαν Σεραφίν), το οποίο περιλαμβάνει κεφάλαιο για την Ελλάδα με διεξοδική μελέτη της καθηγήτριας Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Βασιλικής Γεωργιάδου, με τίτλο «Ακροδεξιός λαϊκισμός και εξτρεμισμός: Η ταχεία άνοδος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα της κρίσης». 

Στα πλαίσια των ενημερώσεων των Εβραϊκών Κοινοτήτων, ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Αλμπάλας αναφέρθηκε στις εκφράσεις του αντισημιτισμού και την απειλητική εμφάνιση του νεοναζισμού στην Ελλάδα, καθώς και στις συντονισμένες προσπάθειες για την καταπολέμησή τους.