Επίσκεψη στη Χαλκίδα πραγματοποίησε στις 29.12.2014 η πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, κα Ιρίτ Μπεν-Άμπα, η οποία είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις με εκπροσώπους της πόλης και του Νομού Εύβοιας. 

Αρχικά επισκέφθηκε το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο συνοδευόμενη από τον πρόεδρο κ. Σόλων Μάιση, το  γενικό γραμματέα κ. Μαϊρ Μάιση και μέλη του Δ.Σ. της .Κ. Χαλκίδας.

Ακολούθησε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φ. Σπανό και το δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρ. Παγώνη με τους οποίους συζήτησε για τις προοπτικές ανάπτυξης των εμπορικών δεσμών της πολύς με το Ισραήλ κυρίως στους τομείς του τουρισμού, των ειδών διατροφής και της τεχνολογίας. 

Στη συνέχεια η πρέσβης επισκέφθηκε τη Συναγωγή της Χαλκίδας όπου ήταν συγκεντρωμένα μέλη της Κοινότητας και ο κ. Μαϊρ Μάισης απάντησε στις ερωτήσεις της πρέσβεως σχετικά με την αρχαιότερη κοινότητα της Ελλάδας. Της δωρίσθηκε γκραβούρα της Χαλκίδας, καθώς και το βιβλίο με την ιστορία της κοινότητας προσφορά του συγγραφέα κ. Μαϊρ Μάιση.

Μετά το γεύμα που παρέθεσε η Κοινότητα σε παραλιακό εστιατόριο, η πρέσβης επισκέφθηκε τα στελέχη της εβραϊκής κατασκήνωσης τα οποία πραγματοποιούσαν τριήμερο σεμινάριο.

Ισραηλιτική Κοινότητα Χαλκίδος