Στις 16 Απριλίου 2015, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Σοά,  το Παγκόσμιο Κέντρο B’nai B’rith και το Εβραϊκό Eθνικό Ταμείο (JNF) συνδιοργανώνουν, για 13η συνεχόμενη χρονιά, εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη των Εβραίων που έσωσαν ομοθρήσκους τους κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Η εκδήλωση θα γίνει  στην Ιερουσαλήμ, στο «Δάσος Εβραίων Μαρτύρων» του Μπενέ Μπερίτ.

Η φετινή εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Μπενέ Μπερίτ Ελλάδος, καθώς είναι αφιερωμένη σε μία σπουδαία Ελληνο-Εβραϊκή μορφή: τον Αρχιραββίνο Βόλου Μωυσή Πέσσαχ (1869 – 1955), ο οποίος σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές κατάφερε με την έγκαιρη παρέμβασή του να διασώσει μεγάλο αριθμό μελών της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου.

Κατά την εκδήλωση θα γίνουν ομιλίες από τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, τον πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ κ. Σπύρο Λαμπρίδη, τον εγγονό του αρχιραββίνου Μωυσή Πέσσαχ κ. Μωρίς Εσκεναζύ, τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Κέντρου Μπενέ Μπερίτ Δρα Haim Katz, τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Μωυσή Κωνσταντίνη και τoν πρόεδρο του KKL/JFN κ. Efi Stenzler. Επίσης, θα παρουσιαστούν προσωπικές μαρτυρίες επιζώντων του Ολοκαυτώματος.