ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Σε συνέχεια των θετικών δηλώσεων της Δημάρχου Καβάλας και της νέας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ της τοποθέτησης του Μνημείου Ολοκαυτώματος στο κέντρο της πόλης της Καβάλας, της θέσης της κυβέρνησης και των δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων, αλλά και χιλιάδων πολιτών που μέσω των μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξαν την τοποθέτηση του μνημείου, χωρίς αλλοιώσεις, στον προκαθορισμένο τόπο, σας ενημερώνουμε ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αποδέχθηκε την πρόταση της Δημάρχου,  η τελετή αποκαλυπτηρίων να διεξαχθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015.

Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, δεν είναι μόνο σύμβολο μνήμης και τιμής των 1.484 θυμάτων –Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας- είναι και σύμβολο κατά  της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και του αντισημιτισμού. Συμβολίζει τη φιλία, την αλληλεγγύη και την αγάπη μεταξύ όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος ή θρησκεύματος και οφείλουμε όλοι μαζί να αποδοκιμάσουμε και να απομονώσουμε τις φωνές του μίσους και του φανατισμού από οπουδήποτε και εάν προέρχονται. 

Αθήνα, 29 Μαΐου 2015

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

-ΤΟ ΒΗΜΑ, 24.5.2015: Το Άστρο του Δαβίδ, του ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ

-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 23.5.2015, Πως πρέπει να μνημονεύουμε στις μέρες μας το Ολοκαύτωμα; της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 15.5.2015: Άποψη: Το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, του ΜΙΧΑΛΗ ΛΥΧΟΥΝΑ 

-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

-ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

-ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γεν. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ