«Ο Ελληνικός Εβραϊσμός, αποτροπιασμένος και συντετριμμένος από τις βάρβαρες πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ολόψυχα συμμετέχει στο πένθος του γαλλικού λαού και όλου του κόσμου για την τραγική απώλεια τόσων αθώων ανθρώπων. Δεν υπάρχουν λέξεις ικανές να περιγράψουν το μέγεθος του κακού, το μίσος και τη φρίκη μιας τέτοιας βαρβαρότητας.

Οι επιθέσεις αυτές των Τζιχαντιστών –με στόχους επιλεγμένους ώστε η πλειονότητα θυμάτων να είναι νέοι άνθρωποι- στόχευσαν  όχι μόνον την καρδιά του Δυτικού Πολιτισμού αλλά και το μέλλον του. Στόχευσαν και έπληξαν τις θεμελιώδεις αρχές του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας, όλα όσα αντιπροσωπεύουμε και όλα όσα με αγώνες κατακτήσαμε. Η τρομοκρατία του εξτρεμιστικού Ισλάμ πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και με δραστικά μέτρα.

Όλοι οι λαοί πρέπει να σταθούμε ενωμένοι στην προάσπιση της κοινωνίας της ελευθερίας και της ειρήνης, και αποφασισμένοι στην καταπολέμηση της βίας και της ισλαμικής τρομοκρατίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος σε επιστολή συμπαράστασης προς τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, στην οποία εκφράζει επίσης τα συλλυπητήρια του Ελληνικού Εβραϊσμού προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2015

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

ΣΧΕΤΙΚΑ- Ανακοινώσεις διεθνών εβραϊκών οργανισμών:

- Roger Cukierman: "Nous sommes dans une guerre mondiale"

-Crif Massacres terroristes a Paris

-JTA French Jews call for ‘merciless war’ on jihadists

-WJC 'An unspeakable crime against humanity’

-AJC on deadly attacks in Paris

-ADL Shocked and Horrified by Coordinated Terror Attacks in France

-EJC Statement on Paris terror attacks