ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (6.9.2016) του Υπουργείου Παιδείας για την συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και του Γ.Γ. Θρησκευμάτων με τους εκπροσώπους του  WJC και του Ελληνικού Εβραϊσμού:

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκου Φίλη, με τον Ρόμπερτ Σίγκερ διευθύνοντα σύμβουλο του  World Jewish Congress (WJC) παρουσία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή. Η εθιμοτυπικού χαρακτήρα επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι) στις 1.30 το μεσημέρι.

Παρευρέθηκαν επίσης ο  Μαράμ Στερν, αρμόδιος σε θέματα διπλωματίας του WJC. Επίσης ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Μωησής Κωνσταντίνης,  ο πρόεδρος της  Ισραηλιτικής  Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ και ο εκπρόσωπος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και μέλος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου  Βίκτωρ Ελιέζερ.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και οι εκπρόσωποι του  World Jewish Congress συνεχάρησαν την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας προσωπικά για τις θετικές πρωτοβουλίες τους και τη σταθερή πολιτική τους στην υπεράσπιση των μεγάλων οικουμενικών αξιών της Δημοκρατίας και της Θρησκευτικής Ελευθερίας., αλλά και για τη στάση τους στο κρίσιμο ανθρωπιστικό ζήτημα των προσφύγων.

Ο Υπουργός εξήγησε την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στα θέματα καταπολέμησης του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας  και του αντισημιτισμού, αλλά και τη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

[Πηγή: Ιστότοπος Υπουργείου Παιδείας]