Ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα στην Ιερουσαλήμ -αυτή τη φορά με δύο νεκρούς και πέντε τραυματίες, διαιωνίζει τον κύκλο του αίματος, του φανατισμού και του μίσους στη Μέση Ανατολή, υπονομεύοντας την ειρήνη.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η αποτροπιαστική εγκληματική πράξη λαμβάνει χώρα τις παραμονές της μεγάλης γιορτής του Εβραϊσμού, της ημέρας της εξιλέωσης του Γιομ Κιπούρ, και ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται θετικό κλίμα επαναπροσέγγισης και επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών, ύστερα από την συμβολικής σημασίας κίνηση του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μ. Αμπάς να παραστεί στην κηδεία του Ισραηλινού ηγέτη και πρωτεργάτη της ειρήνης Σιμόν Πέρες.

Αυτή τη χρονική στιγμή επέλεξαν οι τρομοκράτες να πλήξουν για μια ακόμη φορά την ειρήνη ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο σε αθώους ανθρώπουςσε ανυποψίαστους πολίτες σε στάση του τραμ στην Ιερουσαλήμ.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, μαζί με τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια του Ελληνικού Εβραϊσμού προς τον Ισραηλινό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζει την ευχή να πρυτανεύσουν οι δυνάμεις της λογικής και της σωφροσύνης ώστε να ανοίξει, με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα, ο δρόμος για την επίτευξη της πολυπόθητης Ειρήνηςμεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίωνκαι να σταματήσει η αιματοχυσία αθώων ανθρώπων, θυμάτων της ανελέητης τρομοκρατίας των ακραίων.

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2016

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος