Ο δημοσιογράφος κ. Βίκτωρ Ι. Ελιέζερ στις 7.12.2016 έδωσε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραήλ, Kol Israel, σχετικά με την άνοδο της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη.

Ακούστε ΕΔΩ τη συνέντευξη στα εβραϊκά από το 1.37.56 έως 1.43.23.

Διαβάστε παρακάτω τμήμα της συνέντευξης στα ελληνικά.

«Η μάχη που διεξάγεται σήμερα στην Ευρώπη είναι ανάμεσα στο λαϊκισμό και τη λογική, τη σωφροσύνη. Δείτε τι έγινε στην Αγγλία, ο λαϊκισμός κέρδισε και έχουμε το Brexit, δείτε τι έγινε στην Ιταλία με τον Πέπε Γκρίλο να εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος διάδοχος του Ρέντσι και κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει αύριο στη Γερμανία, στη Γαλλία, ή στην Ολλανδία ή και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη.
Νομίζω ότι ο λαϊκισμός στρεφόταν πάντα εναντίον των Εβραίων και του Ισραήλ και πάντα υιοθετούσε ακραίες απόψεις εναντίον των ξένων, σήμερα εναντίον των Μουσουλμάνων, στο παρελθόν εναντίον των Εβραίων, αλλά και στο μέλλον ίσως επανέλθουν. Τι ακριβώς κάνουν;

Πολλά ακραία κόμματα, κυρίως της άκρας δεξιάς, προσπαθούν να αποδείξουν ότι έπαψαν να είναι αντισημιτικά. Δείτε την Μαρί Λεπέν, η οποία προσπαθεί να ρίξει γέφυρες προς το Ισραήλ. Το ίδιο και ο Πέπε Γκρίλο. Η υποστήριξη προς το Ισραήλ, μπορεί να ερμηνευτεί και ως υποστήριξη προς τους Εβραίους; Όχι βέβαια. Αυτό που κάνουν είναι να αλλάζουν τη στρατηγική τους. Σήμερα ως βασικό τους εχθρό θεωρούν τους Μουσουλμάνους λόγω της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη.

Θέλουν λοιπόν να αναρριχηθούν στην εξουσία. Θα αρχίσουν με τους Μουσουλμάνους και θα τελειώσουν με τους Εβραίους.

Εκείνο που εμείς πρέπει να κάνουμε ως Εβραίοι είναι να μην τους νομιμοποιήσουμε, αλλά αντίθετα, να κτίζουμε γέφυρες και να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με όλες εκείνες τις φιλελεύθερες και δημοκρατικές δυνάμεις σε κάθε κοινωνία στην οποία ζούμε στην Ευρώπη ή στην Αμερική».