Την Κυριακή 19.02.2017 έγινε στο Πνευματικό μας Κέντρο της Ι.Κ. Αθηνών η παρουσίαση του καινούριου βιβλίου της Βεατρίκης Σαϊας- Μαγρίζου “Με τα φτερά της ψυχής” από τις εκδόσεις Αρισταρέτη, η έκδοση του οποίου συμπίπτει με τα 20 χρόνια της συγγραφέως στο χώρο της λογοτεχνίας.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο με στιγμιότυπα από την 20ετή συγγραφική σταδιοδρομία της Βεατρίκης Μαγρίζου, ενώ η Έφη Εζρατή συντόνισε την εκδήλωση και παρουσίασε την 20ετή δράση της Μπέττυς Μαγρίζου στο χώρο της λογοτεχνίας. Η ίδια η συγγραφέας μοιράστηκε μαζί μας συγκινητικές στιγμές και συναισθήματα από την συγγραφική της πορεία.

Ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών Μίνος Μωυσής και ο ηθοποιός Αλμπέρτος Φάις μίλησαν για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της συγγραφέως, οι εκδότες Αγγελική Ραυτοπούλου και Δημήτρης Σταυρακάκης τόνισαν την καθαρότητα και την αμεσότητα της γραφής της και παράλληλα έκαναν μια εισαγωγή στο βιβλίο της, ενώ το βιβλίο της παρουσίασε ο συγγραφέας και πολιτικός Πέτρος Τατσόπουλος.

Το μυθιστόρημα έχει σαν θέμα την προκατάληψη των ανθρώπων απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες, τον ρατσισμό και την κληρονομιά του Ολοκαυτώματος. Ηρωίδα της είναι ένα 15χρονο κορίτσι, Εβραία τρίτης γενιάς από το Ολοκαύτωμα, με σοβαρό κινητικό πρόβλημα, που προσπαθεί να αναπτύξει δυνάμεις στην ψυχή της τέτοιες που να την βοηθήσουν να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Με το μυθιστόρημα αυτό η συγγραφέας μπαίνει στα μονοπάτια του αστυνομικού θρίλερ, χωρίς όμως να ξεφεύγει από τα μονοπάτια του κοινωνικού μυθιστορήματος, αφού το βιβλίο αγγίζει ευαίσθητα και καυτά θέματα.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν ο ηθοποιός Αλμπέρτος Φάις και η ίδια η συγγραφέας. Η απαγγελία τους ήταν συγκλονιστική και μας συγκίνησε.

Συγχαίρουμε τη συγγραφέα και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και ευχόμαστε ολόψυχα το βιβλίο να είναι “καλοτάξιδο”.

Πηγή: ιστοσελίδα Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών