Στις 8.4.2001, πρώτη ημέρα του Πέσαχ, είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε τη λειτουργία, που έκανε ο κ. Χαϊμ Ισχακής (ο οποίος ήρθε ειδικά για το σκοπό αυτό από την Αθήνα), μαζί με τον χαζάν της Κοινότητας κ. Ισαχάρ Κοέν, στην κατάμεστη από κόσμο Συναγωγή μας.
      Η παρουσία τόσων πιστών στη Συναγωγή, λόγω των επισκεπτών - μελών της Κοινότητας Αθηνών, και οι μελωδίες του Σαχρίτ του Πέσαχ έδωσαν μία νότα διαφορετική και η συγκίνηση κι η θρησκευτική κατάνυξη ήταν ανάλογες του κλίματος της ημέρας.
      Λίγο πριν από την έξοδο των Σεφαρείμ, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σόλων Μάϊσης, τίμησε, εκ μέρους της Κοινότητας Χαλκίδας, τον χαζάν κ. Ισαχάρ Κοέν με τιμητική πλακέτα και στον χαιρετισμό του ανέφερε, μεταξύ άλλων, "... όλοι εμείς αναγνωρίζουμε ότι η προσφορά του είναι ανεκτίμητη, αφ' ενός διότι συντελεί στη συνοχή των μελών της Κοινότητας κι αφ' ετέρου γιατί βιώνει με ζήλο κι αγάπη το λειτούργημά του. Με όλα αυτά στο νου μας πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να του απονείμει η Κοινότητα τα εύσημα και να του εκφράσει την άπειρη ευγνωμοσύνη του καθενός μας χωριστά...".
      Ο κ. Κοέν δέχτηκε την πλακέτα με ιδιαίτερη συγκίνηση κι ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δ.Σ.
      Κατόπιν ο κ. Μάϊσης είπε λίγα λόγια για την ευγενική πρωτοβουλία του κ. Χαϊμ Ισχακή:
      "Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από τις καρδίες όλων των μελών της Κοινότητας της Χαλκίδας για την ευγενική ιδέα του Χαϊμ Ισχακή να λειτουργήσει τη λαμπρή αυτή ημέρα στη Συναγωγή, παρουσία όλων σας. Η γλυκιά του φωνή ας ευφραίνει τις καρδιές μας, για να αισθανθούμε τη μεγάλη αξία που έχουν για τον εβραϊσμό, τα διδάγματα της γιορτής του Πέσαχ...".