Ο νέος πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Άριε Μέκελ, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην Κοινότητα Λάρισας, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011. Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Μώρις Μαγρίζο και τη διευθύντρια του Κοινοτικού Γραφείου, κα Αλίνα Μωυσή, ξεναγήθηκε στο Μνημείο Ολοκαυτώματος της πόλης και επισκέφτηκε το Εβραϊκό Σχολείο Λάρισας, όπου συναντήθηκε με την δασκάλα εβραϊκών κα Ρίφκα Βαρούχ και με τους λιγοστούς μαθητές του, που τον συγκίνησαν με τη θερμή τους υποδοχή και τις επιδόσεις τους στα εβραϊκά.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Κωνσταντίνο Τζανακούλη, την εκδότρια της εφημερίδας «Ελευθερία», κα Δανάη Δημητρακοπούλου και το ίδιο απόγευμα τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό. Στις συναντήσεις του με τους παραπάνω παράγοντες είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τις εξελίξεις στον ευαίσθητο χώρο της Μέσης Ανατολής, μετά τις πρόσφατες αναταραχές σε αρκετές αραβικές χώρες, να προβάλει την πρόοδο του Ισραήλ σε τομείς όπως η οικονομία, η τεχνολογία, η γεωργία, ο πολιτισμός κ.λπ., αλλά και να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας με την Ελλάδα και με την περιοχή της Λάρισας ειδικότερα.
Το ίδιο βράδυ ο κ. Μέκελ συνάντησε τα μέλη της Κοινότητας Λάρισας στη Συναγωγή, όπου συγκεντρώθηκαν για το Καμπαλάτ Σαμπάτ, και αμέσως μετά παρακάθισε σε γεύμα προς τιμήν του στο Πνευματικό Κέντρο. Ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Μ. Μαγρίζος, τον καλωσόρισε και αναφέρθηκε σύντομα στην ιστορία της εβραϊκής κοινότητας Λάρισας. Ο κ. Μέκελ, απευθυνόμενος στα μέλη της Κοινότητας, ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και αναφέρθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση στην πρόσφατη ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και στη συνεργασία που θεμελιώνεται ήδη σε πολλούς τομείς ανάμεσα στις δύο χώρες.