Με αφορμή σχόλιο που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο της ΔΑΚΕ (Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων) των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, το οποίο περιέχει έντονα αντισημιτικά συνθήματα, το Κ.Ι.Σ.Ε. εξέφρασε αρμοδίως τη δυσαρέσκεια, την ανησυχία και τον προβληματισμό του για το ότι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι φορείς και διακινητές παρόμοιων ιδεών και προπαγάνδας μίσους κατά των Εβραίων.

Στο σχόλιο αυτό περιέχονται ορισμένες από τις πλέον συκοφαντικές και επικίνδυνες ρατσιστικές εκφράσεις, ενώ στο όλο πνεύμα του κειμένου συγκεντρώνονται προαιώνια δεισιδαιμονικά στερεότυπα που αποδίδουν στους Εβραίους τις ευθύνες για την παγκόσμια οικονομική κρίση.

 

Το Κ.Ι.Σ.Ε. επεσήμανε το γεγονός με επιστολές του προς την υφυπουργό Παιδείας κα Ε. Χριστοφιλοπούλου και τον πρόεδρο της Ν.Δ. –όπου πρόσκειται η ΔΑΚΕ- κ. Α. Σαμαρά, από τους οποίους ζήτησε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πάψει η διάδοση μηνυμάτων μισαλλοδοξίας και αντισημιτισμού.

Στην επιστολή που απέστειλε το ΚΙΣΕ προς τον πρόεδρο της Ν.Δ., απάντησε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος στην επιστολή του τονίζει: «Επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω πως σε καμιά περίπτωση η ανάρτηση για την οποία γίνεται λόγος, δεν απηχεί τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας ή των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στην παράταξή μας. Πρόκειται για απολύτως προσωπικές απόψεις του ατόμου που ανάρτησε τη δημοσίευση. Δυστυχώς, για αυτή τη δημοσίευση επέλεξε το ιστολόγιο της ΔΑΚΕ των καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας. Από πλευράς μας, συμμεριζόμενοι το δίκαιο προβληματισμό της ισραηλιτικής κοινότητας, έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο κείμενο».