Στις 4.1.12 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση προς τιμήν της σπουδάζουσας νεολαίας και των νέων που συμμετέχουν στις μεταλυκειακές συνάξεις των ενοριών της Μητροπόλεως Δημητριάδος, καθώς και των εργαζομένων νέων ηλικίας 18 έως 35 ετών, με την παρουσία εκπροσώπων της νεολαίας της Ι.Κ. Βόλου. Το προεδρείο των νέων της Μητρόπολης και ο υπεύθυνος νεότητας πατέρας Χρήστος Χαχαμίδης υποδέχτηκαν θερμά τα νεαρά μέλη της Ι.Κ. Βόλου. 

Ακολούθησαν οι πατροπαράδοτες ευλογίες για την κοπή της πίτας από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και στη συνέχεια η πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων κα Μαρία Αθανασιάδη αφού καλωσόρισε τα μέλη της Ι.Κ. Βόλου, ζήτησε την ευλογία του Σεβασμιότατου.

Στην προσφώνησή του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην σημαντική παρουσία των μελών της Ι.Κ. Βόλου και μίλησε για τη διάθεση ενότητας που πρέπει να μας διακρίνει και για το πόσο σημαντική είναι η σύσφιξη των σχέσεων των Κοινοτήτων μας.
Στη συνέχεια ο κ. Ζακίνος Κοέν ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο και το Σύνδεσμο Νέων της Μητρόπολης για την πρόσκλησή τους, ενώ δεσμεύτηκε να προσπαθήσει για την περαιτέρω ανάπτυξη και σύσφιξη των ήδη πολύ καλών σχέσεων μεταξύ των αντίστοιχων φορέων.
Ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα και δεξίωση, για τα οποία είχαν μεριμνήσει ο Σύνδεσμος Νέων της Μητρόπολης.