Την 1η Δεκεμβρίου 2012, ο Δήμος Καστοριάς για να τιμήσει τη συγγραφέα κα Εσθήρ Φράνκο, η οποία κατάγεται από την Καστοριά, διοργάνωσε εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου για την παρουσίαση του βιβλίου της «Το Παιχνίδι των ρόλων και η δεύτερη γενιά του Ολοκαυτώματος».     
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μίλησαν για το βιβλίο και τη συγγραφέα ο δικηγόρος κ. Αναστάσιος Καρβουνίδης, ο επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Αλβανός Ραϋμόνδος, ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Νίκος Ζάϊκος και ο έφορος του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης Δρ. Ευάγγελος Χεκίμογλου.
Στην εκδήλωση το ΚΙΣΕ εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο κ. Μώρις Μαγρίζο, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία και τους συμβολισμούς που έχει το βιβλίο τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η Εσθήρ Φράκνο, μέσα από την προσωπική της αναζήτηση, μας δίνει ένα σπάνιο για την ελληνική βιβλιογραφία ντοκουμέντο: προσεγγίζει τα δύσκολα ζητήματα που κλήθηκαν να επιλύσουν οι επιζήσαντες Εβραίοι και η δεύτερη γενιά του Ολοκαυτώματος: ζητήματα ταυτότητας, συνείδησης, αποδοχής. Παράλληλα, θίγει τα μεγάλα θέματα του αντισημιτισμού, της συλλογικής μνήμης, της συλλογικής ευθύνης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης ή απόρριψης».