Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού Εβραϊσμού από τη συμμετοχή στην Κυβέρνηση πολιτικού προσώπου που στο παρελθόν έχει διατυπώσει θέσεις μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας και μέχρι προ δύο σχεδόν ετών ήταν ηγετικό στέλεχος παράταξης, η οποία κατ΄ επανάληψη είχε υιοθετήσει ρατσιστικές και ακραίες αντισημιτικές απόψεις. 

Η συμμετοχή στην Κυβέρνηση θεωρούμε ότι δεν πρέπει να λειτουργεί ως λήθη της διαδρομής ενός πολιτικού, που οι συμπεριφορές του και οι τοποθετήσεις του έχουν πλήξει τη δημοκρατία.

Στόχος θα πρέπει να είναι να σταλεί ισχυρό μήνυμα τολμηρής και αποφασιστικής στάσης χωρίς υπολογισμούς και βραχυπρόθεσμες πολιτικές σκοπιμότητες, έτσι ώστε το μέτωπο κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των οπαδών του Ναζισμού να καταστεί πιο συμπαγές, αποφασιστικό και αποτελεσματικό.

Έχοντας πρόσφατα τα πολύ ανησυχητικά αποτελέσματα των εκλογών, που δείχνουν ότι οι μέχρι σήμερα πολιτικές και προσπάθειες της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση των φαινομένων αυτών δεν αποδείχθηκαν επαρκείς, εκφράζουμε τις προσδοκίες μας ότι αυτές θα ενισχυθούν σημαντικά.

Ο Ελληνικός Εβραϊσμός εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της πατρίδας μας δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να αμφισβητήσει και πολύ περισσότερο να παραβιάσει τις βασικές αρχές ισονομίας και σεβασμού των πολιτών χωρίς διάκριση φυλής, χρώματος ή θρησκείας.

Αθήνα,  11 Ιουνίου 2014

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Διαβάστε σχετικά:

-Greek politician with anti-Semitic background becomes minister  World Jewish Congress, 10 Ιουνίου 2014

-Greek Jews slam appointment of new minister European Jewish Congress, 10 Ιουνίου 2014