Κάθε χρόνο η Ι.Κ. Χαλκίδας προσπαθεί να γιορτάσει τις θρησκευτικές μας επετείους παραδοσιακά. Παρά το μικρό αριθμό των μελών μας, οι γιορτές διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία και με την προσφορά και τη συμμετοχή όλων.

Το Του Μπισβάτ, ημέρα που σηματοδοτεί το ξύπνημα της φύσης και προαναγγέλει τον ερχομό της άνοιξης, ευλογήσαμε τους καρπούς της γης και γευτήκαμε τα πατροπαράδοτα «τράγαλα» που φέτος ετοίμασε η κα Άννα Κοέν.

Το Πουρίμ έγινε λειτουργία στη Συναγωγή, με την ανάγνωση της Μεγκιλά από τον κ. Μηνά Λεβή και ακολούθησε στο κοινοτικό κέντρο πλούσιο γεύμα το οποίο προσέφεραν οι κυρίες της Κοινότητας.  Για τη σημασία της εορτής του Πουρίμ μίλησε η κα Λίλη Κωστή και προσφέρθηκαν δώρα στα παιδιά.

Το Πέσσαχ ξεκίνησε με λειτουργία το βράδυ της Παρασκευής από το θρησκευτικό λειτουργό κ. Μηνά Λεβή, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά γιατί με τη συμβολή του είναι δυνατή η λειτουργία της Συναγωγής της Ι.Κ. Χαλκίδας σε όλες τις γιορτές, καθώς και κάθε Σαμπάτ. Η λειτουργία του Σαββάτου έγινε από τον κ. Χαϊμ Ισχακή κατά την οποία αναγνώστηκε η Τορά και απολαύσαμε τις ωραίες μελωδίες των προσευχών της ημέρας. Ιδιαίτερα τιμητική για την Κοινότητά μας ήταν η παρουσία πολλών επισκεπτών από άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων και του προέδρου της Ι.Κ. Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ. Ο εορτασμός του Πέσσαχ ολοκληρώθηκε με τη βραδινή λειτουργία και το πατροπαράδοτο «σέντερ» στο οποίο παρέστησαν πολλές οικογένειες.

Για την επέτειο της Ημέρας Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος  έγινε στις 20.4.2015 στη Συναγωγή επιμνημόσυνη δέηση από τον κ. Χ. Ισχακή. Ανάψαμε κεριά στη μνήμη των θυμάτων και μέλη της Κοινότητας διάβασαν τους Ψαλμούς στα ελληνικά. Ακολούθησε η ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Μ. Λεβή, ο οποίος μετά από μία σύντομη αναδρομή των γεγονότων, αναφέρθηκε στο ξύπνημα και την άνοδο του φασισμού.              

Ι.Κ. Χαλκίδας