Στο αποκορύφωμα των συνεχιζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Εβραίων Ισραηλινών, και εν μέσω μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης κατάστασης ισορροπιών, το Ψήφισμα που υιοθέτησε χθες το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO, που κατηγορεί το Ισραήλ για «επιθετικότητα και παράνομα μέτρα κατά της ελευθερης άσκησης της θρησκευτικής λατρείας και της πρόσβασης των μουσουλμάνων πιστών στο τέμενος Αλ Ακσα», έρχεται να πυροδοτήσει νέες εντάσεις και εχθρότητες.

Παρ΄ ότι από το αρχικό κείμενο αφαιρέθηκαν «εμπρηστικές» εκφράσεις καθώς και η απαράδεκτη ρήτρα που θεωρούσε το Δυτικό Τείχος του Ναού ως τμήμα του τεμένους Αλ Ακσα, το ψήφισμα αποτελεί κατάφορη αλλοίωση της αλήθειας με σοβαρότατες συνέπειες.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ενώνει τη φωνή και την αντίδρασή του με τους διεθνείς εβραϊκούς οργανισμούς που καταδικάζουν την απόπειρα παραχάραξης της ιστορίας και την μονομερή στάση του Διεθνούς Οργανισμού που δεν κατόρθωσε –παρά τις αξιέπαινες και θαρραλέες παρεμβάσεις της Γεν. Διευθύντριας της UNESCO- να σταθεί υπεράνω ανιστόρητων πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Το Κράτος του Ισραήλ έχει έμπρακτα αποδείξει τον σεβασμό προς τις θρησκείες και τους ιερούς τόπους των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών στην Ιερουσαλήμ και είναι ο μόνος παράγων που μπορεί να εγγυηθεί και να προστατέψει –όπως ήδη πράττει από το 1967- το δικαίωμα της προσευχής και της λατρείας στο Όρος του Ναού για όλους τους πιστούς.

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2015

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Διαβάστε σχετικά:

-Ανακοίνωση του WJC

-RONALD LAUDER: «ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ UNESCO ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΩΣ ΙΕΡΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ»