Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του Ελληνικού Εβραϊσμού για τις απαράδεκτες αναφορές του εκπροσώπου της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, σε ονόματα ομοθρήσκων μας από το βήμα της Βουλής, κατά την ακρόαση των κοινωνικών φορέων επί του πολυνομοσχεδίου, της 14.10.15. Ανάλογα ανησυχητική είναι και η αναπαραγωγή των εν λόγω αναφορών από τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.

Θεωρούμε ποταπή και ιδιοτελή την πολιτική της προβολής θεωριών εβραϊκής συνομωσίας για την προώθηση επιχειρηματικών -ή άλλων- συμφερόντων. Ο εκπρόσωπος της φαρμακοβιομηχανίας, με την επικίνδυνη στάση του να εμπλέξει επωνύμως ομοθρήσκους μας -όπως τον Διευθυντή της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής και ένα μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών- για να στηρίξει τα λεγόμενά του, χωρίς καμία απολύτως απόδειξη, συνδέει  την οικονομική κρίση με τους Εβραίους.

Το ΚΙΣΕ εκφράζει ωστόσο την ελπίδα ότι οι απόψεις του κ. Γιαννακόπουλου, που εκτρέφουν τον αντισημιτισμό στη χώρα μας, δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, και βεβαίως δεν πρέπει να αφήνουν το αποτύπωμά τους στη Βουλή των Ελλήνων.

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2015

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

ΣΧΕΤΙΚΑ:

-Ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών

-Ανακοίνωση Τύπου της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα

-Ιστολόγιο "Αbravanel"