Ο Ελληνικός Εβραϊσμός σοκαρισμένος από το συνεχιζόμενο κύμα κλιμακούμενης βίας στο Ισραήλ εναντίον Εβραίων Ισραηλινών, ενώνει τη φωνή του με εκείνη του διεθνούς Εβραϊσμού στην έκκληση για ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της Παλαιστινιακής Αρχής για την καταπολέμηση της παρότρυνσης σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι θανατηφόρες επιθέσεις φανατισμένου μίσους κατά των Εβραίων στο Ισραήλ δυστυχώς έχουν πλέον γίνει καθημερινότητα. Η φύση των επιθέσεων εκτραχύνεται ολοένα και περισσότερο. Αυτή τη φορά θύματα ήταν δύο πιστοί που μαχαιρώθηκαν την ώρα που προσεύχονταν σε Συναγωγή στο Τελ Αβίβ, ενώ στη Δυτική Όχθη τρεις Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων ένας 18χρονος φοιτητής, σκοτώθηκαν όταν Παλαιστίνιος μοτοσικλετιστής -περνώντας από τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης- άνοιξε πυρ κατά των σταματημένων λόγω κίνησης οχημάτων.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και ο Ελληνικός Εβραϊσμός στέκονται στο πλευρό της δοκιμαζόμενης Ισραηλινής κοινωνίας και εκφράζουν τα συλλυπητήρια και την οδύνη τους προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Όλος ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει με σαφήνεια και αποφασιστικότητα να καταδείξει ότι δεν επιτρέπει και δεν ανέχεται την τυφλή βία και τον τρόμο.

Αθήνα,  20 Νοεμβρίου 2015

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Διαβάστε σχετικά: 

-Ανακοίνωση του World Jewish Congress

-Καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου