Εχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν πόση αγάπη και πόσες αναμνήσεις κουβαλούν μέσα τους οι Εβραίοι Ροδίτες που ζούν στο εξωτερικό για την μικρή μας Κοινότητα . Για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια κάθε καλοκαίρι μερικοί απ' αυτούς έρχονται να μοιραστούν μαζί μας ένα χαρούμενο γεγονός της ζωή τους (γάμο, μπαρ-μίτσβα) και να δείξουν στα παιδιά τους τις ρίζες τους.
    Αυτόν τον Ιούνιο γιορτάσαμε το Μπαρ-Μίτσβα του Rowley Dylan Coffin Amatο από την Νέα Υόρκη. Την ξεχωριστή αυτή μέρα ήρθαν να μοιραστούν μαζί του συγγενείς και φίλοι της οικογενείας, αλλά και αγαπημένοι συμμαθητές του Rowley.Την τελετή τέλεσε η Ραβίνος Loraine C. Heller.
    To Σαββατοκύριακο περιελάμβανε τα πάντα. Βόλτα και ξενάγηση στην "Εβραϊκή", Καμπαλάτ Σαμπάτ, Μπαρ-Μίτσβα και φυσικά επίσημο δείπνο, το βράδυ του Σαββάτου, που κατέληξε σε τρελό πάρτι από την νεολαία που χόρεψε στους ρυθμούς της μουσικής του d.j.
    Για ακόμη μια φορά συνδέσαμε τις χαρούμενες στιγμές με τις παραδόσεις της θρησκείας μας αλλά και το παρελθόν με το μέλλον.


Από το Μπαρ Μιτσβά στην Ρόδο