Το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Θεσσαλονίκη σταυροδρόμι των Πολιτισμών»,που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, προκήρυξαν διαγωνισμό για τη συγγραφή εργασίας με θέμα «Εβραϊκοί τόποι της Θεσσαλονίκης». Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος φοιτητές – φοιτήτριες ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ που βρίσκονται σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο.
Η εργασία πρέπει να έχει έκταση 3-5.000 λέξεις. Η προσέγγιση του θέματος μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε επιστημονική σκοπιά, π.χ. της ιστορίας (κοινωνική ιστορία, ιστορία της Τέχνης, πολιτισμική ιστορία, κ.ά), της Κοινωνιολογίας, της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, της Αρχιτεκτονικής, της Φιλολογίας, της Μουσειολογίας, της Πολιτικής Επιστήμης και των θετικών επιστημών.
Το χρηματικό έπαθλο για τις τρεις καλύτερες είναι: 1ο βραβείο 1.500 ευρώ, 2ο βραβείο 1.000 ευρώ και 3ο βραβείο 500 ευρώ.              
Πέραν των τριών που θα βραβευθούν χρηματικά, θα κληθούν να παρουσιαστούν δημόσια, σε ημερίδα που θα διοργανωθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τον Οκτώβριο του 2011, οι 10 αρτιότερες εργασίες. Στα πλαίσια της ημερίδας θα απονεμηθούν και τα χρηματικά έπαθλα.
Η αποστολή των εργασιών θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά μέχρι τις 30 Μαΐου 2011 στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..