Στις 13 & 14 Οκτωβρίου 2012, η Κοινότητά μας πραγματοποίησε εκδρομή στη Βέροια με σκοπό να γίνει λειτουργία στην ιστορική Συναγωγή, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να υπενθυμίσει την ανάγκη λειτουργίας Συναγωγών σε πόλεις όπου δεν υπάρχουν πια οργανωμένες Κοινότητες.
Με αυτή την πρωτοβουλία η Ι.Κ. Βόλου θέλησε να τιμήσει και να ενθαρρύνει τον Βεροιώτη δικηγόρο κ. Γεώργιο Λιόλιο για τις προσπάθειες που καταβάλλει για τη διατήρηση της Συναγωγής και του εβραϊκού νεκροταφείου στη Βέροια. Στην εκδρομή συμμετείχαν και μέλη της Ι.Κ. Λάρισας.
Το βράδυ του Σαββάτου έγινε λειτουργία στη Συναγωγή από τον αντιπρόεδρο της Ι.Κ. Βόλου κ. Μάκη Μωυσή και ακολούθησε δείπνο. 
Πριν την λειτουργία απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ι.Κ. Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών, ο οποίος τόνισε τη σημασία του να λειτουργεί η Συναγωγή, ενώ ευχαρίστησε το δικηγόρο κ. Γεώργιο Λιόλιο για τις προσπάθειές του, αλλά και για την αγάπη του προς τον Εβραϊσμό.
Ακολούθησε χαιρετισμός  του εκπροσώπου των Εβραιών της Βέροιας κ. Ιωσήφ Στρούμτσα, ο οποίος ευχαρίστησε την Ι.Κ. Βόλου για την πρωτοβουλία για τη δωρεά του παρόχετ,  καθώς και τον κ. Μαρσέλ Σολομών για τη δωρεά ενός πολύφωτου. Συγκινημένος ο κ. Στρούμτσα ανέφερε ότι το 1942 σε αυτό τον ιερό χώρο έγινε το Μπαρ Μιτσβά του και δυστυχώς έπειτα ακολούθησε η τύχη του από τους Ναζί.
Η λειτουργία της Κυριακής, στην οποία συμμετείχαν και μέλη της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, έγινε από τον Σοφολογιότατο Ραβίνο Θεσσαλονίκης κ. Ελιάου Σιτρίτ, μαζί με τον κ. Μάκη Μωυσή.
Οι παριστάμενοι παρακολούθησαν με πολύ συγκίνηση τις λειτουργίες εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίηση τους. Σε όλες τις εκδηλώσεις ήταν πάντα παρών ο κ. Γεώργιος Λιόλιος. Μετά το τέλος της λειτουργίας από τη Ι.Κ. Βόλου προσφέρθηκε μικρό γλυκό που συμβόλιζε το γιορτινό της εκδήλωσης.
 
Η Ι.Κ. Βόλου εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο Ραβίνο Θεσσαλονίκης κ. Ελιάου Σιτρίτ που αυθόρμητα προσφέρθηκε να τελέσει τη λειτουργία την Κυριακή και καθώς και τον αντιπρόεδρο της Κοινότητάς μας κ. Μάκη Μωυσή. Ευχαριστούμε επίσης τις Ισραηλιτικές Κοινότητες Θεσσαλονίκης και Λάρισας και τα μέλη τους για τη συμμετοχή τους καθώς και τα μέλη μας για τη μαζική συμμετοχή τους.