Η εξ αναβολής δίκη εκπροσώπων του Ελληνικού Εβραϊσμού και του ΕΠΣΕ, που κατηγορούνται για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του Κ. Πλεύρη, έχει οριστεί για την προσεχή Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, στο ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο (Δικαστήρια Σχολής Ευελπίδων, Κτίριο 9, αίθουσα 12), ώρα 9 π.μ., και με αριθμό πινακίου 15.
Οι επίσημοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Εβραϊσμού κ.κ. Μωυσής Κωνσταντίνης –τ. Πρόεδρος Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (Κ.Ι.Σ.Ε.), Βενιαμίν Αλμπάλας –Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, Αβραάμ Ρεϊτάν –τ. Γεν. Γραμματέας Κ.Ι.Σ.Ε. και Λέων Γαβριηλίδης –τ. Διευθυντής Κ.Ι.Σ.Ε., μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο Κ. Πλεύρης, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση του τελευταίου.
 
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τη θλίψη του για την εξέλιξη αυτή, που συνετέλεσε στην πλήρη αντιστροφή ρόλων και ιδιοτήτων με συνέπεια να νομιμοποιούνται οι απόψεις των νοσταλγών του Ναζισμού και να ελέγχονται ως δήθεν άδικες και εγκληματικές οι οφειλόμενες προσπάθειες δικαστικής διερεύνησης και καταδίκης των απολύτως ακραίων και επικίνδυνων ρατσιστικών ενεργειών και εκφράσεών τους. Παράλληλα όμως προσδοκά ότι η δικαιοσύνη θα αποδείξει ότι στην Ελλάδα υπάρχει σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ισότητα στη μεταχείριση όλων των πολιτών ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία.
 
Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2012
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος