Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3832 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ WJC ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΪΡΟ PDF Εκτύπωση E-mail

WJC, 11.12.2016: Ο Ρόναλντ Λόντερ, πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC), την Κυριακή 11.12.2016, καταδίκασε έντονα τις φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη και στο Κάιρο, χαρακτηρίζοντάς τις «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Τουλάχιστον είκοσι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου στο Κάιρο κατά τη διάρκεια της ακολουθίας της Κυριακής. Το Σάββατο 10.12.2016, τριάντα οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε μια διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε εξτρεμιστική κουρδική οργάνωση .

Σχετικά με την επίθεση στην Αίγυπτο, ο Ρ. Λόντερ  δήλωσε: «Μια επίθεση εναντίον των πιστών χριστιανών σε μια εκκλησία στο Κάιρο, δεν είναι μόνο μια επίθεση κατά των χριστιανών. Είναι μια επίθεση εναντίον όλων μας. Θα μπορούσαμε όλοι να είμαστε θύματα.  Απόψε, οι Εβραίοι όλου του κόσμου είμαστε συγκλονισμένοι από αυτήν την βάρβαρη πράξη, και στεκόμαστε στο πλάι της κοπτικής κοινότητας της Αιγύπτου, η οποία θρηνεί πολλά μέλη της.

«Καλούμε τις αρχές της Αιγύπτου να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να βάλουν ένα τέρμα στην αιματοχυσία και να διασφαλίσουν ότι οι τόποι λατρείας θα προστατεύονται. Τις καλούμε επίσης να κάνουν τα πάντα για να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης εκείνους που έκαναν αυτήν την επίθεση».

Ο πρόεδρος του WJC εξέφρασε επίσης τη θλίψη του για τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. « Ο λαός της Τουρκίας έχει υπάρξει στόχος πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, και σε αυτή τη στιγμή της απόγνωσης και της αγωνίας, του στέλνουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης εκ μέρους όλων των Εβραίων», δήλωσε ο Ρ. Λόντερ.

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ WJC ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ GOOGLE ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ PDF Εκτύπωση E-mail

WJC, 6.12.2016: O πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC), Ρόναλντ Λόντερ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για μια σειρά «αξιέπαινων» πρωτοβουλιών «που τις περιμέναμε εδώ και καιρό» και οι οποίες ξεκίνησαν πρόσφατα, από εταιρείες κολοσσούς του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, τη Microsoft, το Twitter, την Google και το YouTube, να πατάξουν τον αντισημιτισμό, την τρομοκρατία, και την κάθε είδους υποκίνησή τους μέσω του διαδικτύου.

«Η αντισημιτική ρητορική και η ρητορική του μίσους έχουν παρεισφρύσει εδώ και πολύ καιρό στο διαδίκτυο, όπως εξάλλου και οπουδήποτε αλλού, σε δημοφιλείς ιστότοπους και σε ηλεκτρονικές σελίδες υψηλής επισκεψιμότητας, και εξαπλώνονται με ανησυχητικό ρυθμό. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται ευρέως τις διαδεδομένες αυτές τεχνολογίες, χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να στρατολογήσουν νέους μαχητές και να διαδώσουν τη βία και το φόβο. Το WJC έχει απευθυνθεί δυναμικά σε μερικούς από αυτούς τους ιστότοπους για να πατάξει αυτού του είδους τις πρακτικές και να καταστήσει σαφές ότι είναι απαράδεκτες και εξαιρετικά επικίνδυνες», δήλωσε ο Ρ. Λόντερ. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη ρητορική υψηλής μεταδοτικότητας που δυσφημεί Εβραίους και μη, που εμπνέει τους επίδοξους τρομοκράτες και ενθαρρύνει τους επίδοξους ναζιστές, ακριβώς ως έχει: ως μια ιογενή νόσο που πρέπει να εξαλειφθεί».

Αυτές οι αξιέπαινες πρωτοβουλίες που έχουν ανακοινωθεί εδώ και καιρό από το Facebook, τη Microsoft, το Twitter, την Google και το YouTube είναι ελπιδοφόρα βήματα στον αγώνα κατά του μίσους και της υποκίνησής του, και δείχνουν ότι οι εταιρείες αυτές στρατεύονται στην εταιρική ευθύνη και την δεοντολογία. Ανυπομονούμε να δούμε αυτές τις προσπάθειες να αποδίδουν και ελπίζουμε ότι και άλλες εταιρείες, όπως η Amazon, θα ακολουθήσουν το παράδεγμά τους», πρόσθεσε ο Ρ. Λόντερ. «Το WJC είναι έτοιμο να συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο στην εξάλειψη αυτού του υλικού μίσους από τον ψηφιακό κόσμο και να κάνει το διαδίκτυο έναν ασφαλή χώρο για όλους τους χρήστες».

Περισσότερα...
 
АΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

EJC, 4.12.2016: Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) χαιρέτισε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία και τη νίκη του Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν επί του ακροδεξιού υποψηφίου Νόρμπερτ Χόφερ του «Κόμματος των Ελευθέρων» (FPO).

«Συμμεριζόμαστε την ανάσα ανακούφισης όλων των δημοκρατικών και λογικών ανθρώπων στην Ευρώπη για το γεγονός ότι ο πρώτος ανοιχτά ρατσιστής και ξενοφοβικός υποψήφιος δεν εξελέγη στην Ήπειρό μας», δήλωσε ο δρ. Μοσε Κάντορ, πρόεδρος του EJC.

«Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό όχι μόνο για την Αυστρία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, αφού θα μπορούσε να δώσει μια ισχυρή ώθηση σε άλλους παρόμοιους εξτρεμιστές, όπως την αρχηγό του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, που είναι υποψήφια στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Γαλλία».

«Ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα αυτό θα δώσει την ευκαιρία σε μετριοπαθείς και έντιμους πολιτικούς να αντιπαλέψουν όσους χρησιμοποιούν τις πρόσφατες οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις για να προωθήσουν τα  ξενοφοβικά πρόγραμματά τους».

Το EJC, ο οργανισμός που εκπροσωπεί τον ευρωπαϊκό εβραϊσμό, προσβλέπει στη συνεργασία με τον εκλεγέντα πρόεδρο Φαν ντερ Μπέλεν σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για την εβραϊκή κοινότητα.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae