Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3826 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤHN ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ PDF Εκτύπωση E-mail

Σχετικά με τη νέα απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΟΥΝΕΣΚΟ, η οποία αγνοεί την ιστορική παρουσία Εβραϊκών και Χριστιανικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ, το ΚΙΣΕ απέστειλε στη γενική διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ κα Ιρίνα Μπόκοβα, καθώς και στην πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την ΟΥΝΕΣΚΟ κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα την παρακάτω επιστολή:

«Αξιότιμη κα Bokova,

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και σύσσωμος ο Ελληνικός Εβραϊσμός διαμαρτύρονται έντονα και εκφράζουν τον αποτροπιασμό και τη λύπη τους για τη νέα απόφαση της UNESCO, που αγνοεί τους ιστορικούς δεσμούς των Εβραίων με το Δυτικό Τείχος του Ναού, στο Όρος του Ναού της Ιερουσαλήμ, όπως και των Χριστιανών με τους Αγίους Τόπους. Η απόφαση αυτή αποτελεί προσβολή στην ιστορία του εβραϊκού λαού και τους Εβραίους όλου του κόσμου, για τους οποίους ο χώρος αυτός αποτελεί ιερή θρησκευτική κοιτίδα.

Το Δυτικό Τείχος ή Τείχος των Δακρύων αποτελεί το μοναδικό τμήμα του Ναού του Σολομώντα, που καταστράφηκε για πρώτη φορά από τους Βαβυλωνίους το 586 π.Χ. -και για δεύτερη φορά από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ., και συμβολίζει την καρδιά της Ιουδαϊκής πίστης και τον άρρηκτο δεσμό της με την ταυτότητα και την ιστορία της. Από τότε, οι Εβραίοι όλου του κόσμου, όταν προσευχόμαστε, το βλέμμα μας είναι στραμμένο προς την Ιερουσαλήμ, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει παρά την αποτρόπαια απόφαση του Οργανισμού σας.  Η ιστορία δεν παραποιείται ούτε κατασκευάζεται.

Η νέα απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNESCO αποκαλύπτει τις χειραγωγούμενες πολιτικές σκοπιμότητες που ενθαρρύνουν την μισαλλοδοξία και τον αντισημιτισμό, και απομακρύνουν τις προσπάθειες επίτευξης της ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Η UNESCO οφείλει να προστατεύσει την πόλη της Ιερουσαλήμ ως ιερό τόπο των Εβραίων, των Χριστιανών και των Μωαμεθανών αντί να ενδίδει στις πολιτικές πιέσεις κρατών που στόχο έχουν να καταστήσουν την Ιερή πόλη, από τόπο αγάπης και συμφιλίωσης, σε τόπο μίσους και αιματοχυσίας. 

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ζητά την ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης που παραποιεί την παγκόσμια ιστορία.

Με τιμή,

O Πρόεδρος ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ

Ο Γενικός Γραμματέας ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΣΑΦ».

Περισσότερα...
 
ΟΧΙ ‘ΠΟΚΕΜΟΝ’ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Ένα πράγματι νέο φαινόμενο έχει κατακλύσει τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών και των εφαρμογών με το καινούριο παιχνίδι για smartphones  «Pokémon GO». Το άκρως εθιστικό παιχνίδι -συνδυάζοντας στοιχεία εικονικά με πραγματικά- έχει μετατρέψει όλη τη γη σε πεδίο δράσης,με στόχο το κυνήγι των πολυάριθμων χαρακτήρων πόκεμον. Πρόκειται για ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας που χρησιμοποιεί την κάμερα, το GPS και τα δεδομένα του κινητού τηλεφώνου, καλώντας τους παίχτες να βγουν στους δρόμους για να πιάσουν το πόκεμον που βρίσκεται κοντά τους στο χάρτη. Όλες οι περιοχές του πλανήτη είναι μέσα στο παιχνίδι και εμφανίζονται με ακρίβεια στο τηλέφωνο του παίκτη, όπως φαίνονται και στο Google Maps.  Έτσι τα πόκεμον μπορεί να βρίσκονται παντού και οπουδήποτε, στη μέση του ωκεανού, ή στη διπλανή γωνία από το σπίτι σας!

Μάλιστα, 136 από αυτά βρίσκονται στον χώρο του τέως στρατοπέδου του Άουσβιτς γεγονός που οδήγησε τους υπεύθυνους του μουσειακού χώρου να εκδώσουν ανακοίνωση απαγορεύοντας στους επισκέπτες το παίξιμο του παιχνιδιού κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στο Άουσβιτς. Με επιστολή προς τις εταιρείες παραγωγής Niantic και Nintendo, το Κρατικό Μουσείο του Άουσβιτς  ζήτησε να εξαιρεθεί ο χώρος  από τις στάσεις πόκεμον (pokestop) σε ένδειξη «σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του  μεγαλύτερου ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου». Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Μουσείο Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι «το παιχνίδι εντός του Μουσείου –που αποτελεί  τόπο μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού- είναι ανάρμοστο».

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΓΙΟΜ ΚΙΠΟΥΡ PDF Εκτύπωση E-mail

Ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα στην Ιερουσαλήμ -αυτή τη φορά με δύο νεκρούς και πέντε τραυματίες, διαιωνίζει τον κύκλο του αίματος, του φανατισμού και του μίσους στη Μέση Ανατολή, υπονομεύοντας την ειρήνη.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η αποτροπιαστική εγκληματική πράξη λαμβάνει χώρα τις παραμονές της μεγάλης γιορτής του Εβραϊσμού, της ημέρας της εξιλέωσης του Γιομ Κιπούρ, και ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται θετικό κλίμα επαναπροσέγγισης και επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών, ύστερα από την συμβολικής σημασίας κίνηση του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μ. Αμπάς να παραστεί στην κηδεία του Ισραηλινού ηγέτη και πρωτεργάτη της ειρήνης Σιμόν Πέρες.

Αυτή τη χρονική στιγμή επέλεξαν οι τρομοκράτες να πλήξουν για μια ακόμη φορά την ειρήνη ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο σε αθώους ανθρώπουςσε ανυποψίαστους πολίτες σε στάση του τραμ στην Ιερουσαλήμ.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, μαζί με τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια του Ελληνικού Εβραϊσμού προς τον Ισραηλινό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζει την ευχή να πρυτανεύσουν οι δυνάμεις της λογικής και της σωφροσύνης ώστε να ανοίξει, με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα, ο δρόμος για την επίτευξη της πολυπόθητης Ειρήνηςμεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίωνκαι να σταματήσει η αιματοχυσία αθώων ανθρώπων, θυμάτων της ανελέητης τρομοκρατίας των ακραίων.

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2016

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae