Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3832 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΡΑΝΣ ΤΙΜΕΡΜΑΝΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΣ ΑΣΑΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Καθώς πλησιάζει η εορτή του Ρος Ασανά και τελειώνει το έτος 5776, θα ήθελα να απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου, σε όλους τους Εβραίους της Ευρώπης για τον εορτασμό του νέου θρησκευτικού Έτους. Εύχομαι η γλυκύτητα των ημερών αυτών, η οποία συμβολίζεται με τα μήλα και το μέλι, να αντικατοπτριστεί στη διάθεση όλων.

Κατά την εβραϊκή παράδοση η περίοδος αυτή είναι ώρα περισυλλογής και απολογισμού σχετικά με τα όσα επετεύχθησαν τον προηγούμενο χρόνο.

Η Ευρώπη το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήρθε αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις.

Γνωρίζω καλά την έντονη ανησυχία που έχουν οι εβραϊκές κοινότητες. Είναι οδυνηρό να ακούει κάποιος ότι πολλοί Εβραίοι δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς να ζουν, να σπουδάζουν, να δουλεύουν και να προσεύχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη ανησυχούν για το μέλλον τους, το μέλλον των παιδιών τους, καθώς και για τις νέου τύπου απειλές.

Το Ρος Ασανά μας δίνει τη δυνατότητα να αναρωτηθούμε για το πού οδεύουμε, να ανακαλύψουμε τρόπους με τους οποίους θα αποκατασταθεί το αίσθημα της αλληλεγγύης, και θα συνεργαστούμε όλοι μαζί ώστε να διαμορφωθεί μία κοινωνία όπου όλοι θα μπορούν να ζήσουν όπως το επιθυμούν αρκεί να συνυπάρχουν με τις ευρωπαϊκές αξίες.

Η Ευρώπη στέκεται κοντά στους Εβραίους πολίτες της και εγώ προσωπικά, μαζί με όλη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνω ιδιαίτερη σημασία στην ύπαρξη μίας ακμάζουσας εβραϊκής κοινότητας στην Ευρώπη.   

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της ΗΓΕΣΙΑΣ του WJC με τον ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) κ. Ρόναλντ Λόντερ, καθώς και  αντιπροσωπεία του WJC, συναντήθηκαν τη Δευτέρα 26.9.2016 στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Στην ομιλία του ο Πάπας αναφέρθηκε στην πρόκληση για τη διατήρηση της ειρήνης παγκοσμίως και στο προσφυγικό ζήτημα. Ο Πάπας τόνισε: «Η Ευρώπη συχνά ξεχνάει πως έχει εμπλουτιστεί με μετανάστες. Η Ευρώπη κλείνεται στον εαυτό της. Η Ευρώπη έχει έλλειψη  δημιουργικότητας. Η Ευρώπη έχει προβλήματα υπογεννητικότητας και υψηλά ποσοστά ανεργίας». Και συμπλήρωσε ο Πάπας: «Είναι σημαντικό να σκεφτούμε την ενσωμάτωση των προσφύγων. Αυτοί που διέπραξαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο δεν ήταν κατάλληλα ενταγμένοι».

Επανέλαβε επίσης όσα είχε συζητήσει με τον Πρόεδρο του WJC σε παλαιότερη συνάντησή τους, ότι ένα καλός Χριστιανός δεν μπορεί να είναι αντισημίτης.

Ο Καθολικός Ποντίφικας επεσήμανε πως είναι σημαντικό οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι να μιλήσουν ανοιχτά κατά της βαρβαρότητας στον κόσμο. «Θα πρέπει να πορευτούμε μαζί σ΄ ένα κοινό ταξίδι για να κάνουμε τον κόσμο περισσότερο ασφαλή», είπε ο Πάπας στην αντιπροσωπεία του WJC, η οποία απαρτίζονταν από τους επικεφαλής των μεγαλύτερων Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ευρώπη και την Αμερική.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, με αφορμή τον εορτασμό της εβραϊκής εορτής του Ρος Ασανά, ευχήθηκε σε όλους τους Εβραίους του κόσμου να έχουν μια γλυκιά νέα χρονιά.   

Ο Πάπας επιπροσθέτως δήλωσε: «Οφείλουμε να είμαστε περισσότερο ευγενείς και φιλικοί και δεν θα πρέπει να φοβόμαστε να μιλήσουμε κατά της βαρβαρότητας, αλλά και να υπερασπιστούμε την ειρήνη».

Περισσότερα...
 
ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ – «ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ», λέει το EJC PDF Εκτύπωση E-mail

Με ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) χαρακτήρισε ως ασυνείδητη τη σύσταση εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου της Ε.Ε. να αφαιρεθεί η Χαμάς από τον ευρωπαϊκό κατάλογο των τρομοκρατικών oργανώσεων. Η πρόταση αυτή έγινε από τον γενικό εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα και σχετίζεται με προσφυγή που είχαν κάνει κράτη- μέλη του Συμβουλίου της Ε.Ε. το 2014 ζητώντας την απομάκρυνση της Χαμάς από τη λίστα βάσει ενός διαδικαστικού λάθους.

Η απόφαση του 2014 ανέφερε ότι η Χαμάς είχε ενταχθεί στον κατάλογο βάσει αναφορών των ΜΜΕ και στοιχείων εναντίον της που δεν είχαν επαρκώς εξεταστεί και επιβεβαιωθεί. Η αφαίρεση της Χαμάς από τον κατάλογο επιτήρησης τρομοκρατικών οργανώσεων θα σημάνει την απεμπλοκή των πόρων τη Χαμάς σε χώρες της Ε.Ε.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae