ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος 30 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2014

Το κοινό-στόχος του 2nd Hellenic Forum είναι η επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα, οι Έλληνες επιστήμονες της Διασποράς, στελέχη της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων, καθώς και φοιτητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κάποιες από τις ομιλίες όπως, για παράδειγμα, αυτές που αφορούν στην υγεία και την ασφάλεια, αφορούν και μη εξειδικευμένο κοινό.

Με το 2ο Ελληνικό Φόρουμ επιδιώκεται η ενίσχυση των δυνατοτήτων συνεργασίας της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας με Έλληνες επιστήμονες της Διασποράς, αλλά και η διεύρυνση των συνεργειών με τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις. 

Στο συνέδριο θα παρευρεθεί και θα μιλήσει την Τρίτη 1η Ιουλίου 10.00-10.30 π.μ. η κορυφαία Ισραηλινή επιστήμων Prof. Michal Neeman (Dean of Biology Faculty & Director of the Clore Center for Biological Physics) από το Weizmann Institute of Science, του Ισραήλ στο θέμα "Application of MRI for Imaging Vascular Remodeling".

Εκτός από τις διαλέξεις και τις συζητήσεις, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να επισκεφθούν την Έκθεση Καινοτομίας  του Κέντρου, όπου συγκεντρώνονται τα πλέον πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα από τους Ερευνητικούς Φορείς, τα Πανεπιστήμια και τη Βιομηχανία.

Επίσης, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», θέλοντας να τιμήσει διακεκριμένους επιστήμονες της Ελληνικής Διασποράς για την προσφορά τους, καθιερώνει το βραβείο Demokritos Scientific Excellence and Innovation Award. 

Η Τελετή Βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Ιουλίου και θα ακολουθήσει Ελληνική Βραδιά κατά την οποία οι παριστάμενοι θα έχουν επιπλέον ευκαιρίες δικτύωσης και ανταλλαγής απόψεων.​

Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα εδώ: http://www.demokritos.gr/hf2014/