Aπό την ιστοσελίδα www.thejc.com της βρετανικής Jewish Chronicle αναδημοσιεύουμε άρθρο της Rosa Doherty με τίτλο «Thousands turn out for London rally against anti-Semitism”, που δημοσιεύτηκε στις 31.8.2014.

Την Κυριακή χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Κεντρικό Λονδίνο για να διαδηλώσουν κατά της έξαρσης του αντισημιτισμού.
Περισσότεροι από 4.500 διαδηλωτές πλημμύρισαν το δρόμο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο για να ακούσουν τους ομιλητές, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Αρχιραββίνος Εφραίμ Μιρβίς.
 
Το πλήθος χειροκρότησε  τον Ραββίνο Μιρβίς, καθώς ανέβηκε στο πόντιουμ και  σημαίες του Ισραήλ κυμάτιζαν σε διερχόμενα ταξί σε ένδειξη υποστήριξης. 
Σηματοδοτώντας την τελευταία μέρα του πρώτου έτους της θητείας του είπε στους συγκεντρωμένους: «Πριν από ένα χρόνο δεν θα πίστευα ποτέ πως θα βρισκόμουν σήμερα εδώ για να εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία σχετικά με την αύξηση του αντισημιτισμού στη Μεγάλη Βρετανία».
«Έχουμε δίκιο που ανησυχούμε. Τον βλέπουμε, τον ακούμε και τον αισθανόμαστε. Ο αντισημιτισμός είναι εκεί».
«Την περασμένη εβδομάδα πήγα στο Ισραήλ και επισκέφθηκα τους τάφους των τριών νέων που δολοφονήθηκαν βάναυσα». «Τότε που δολοφονήθηκαν δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα επακολουθούσε μεγάλος πόνος και αναταραχή». 
«Τότε δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα αυξανόταν ο αντισημιτισμός παγκοσμίως».
Και προειδοποίησε: «Γνωρίζουμε από την ιστορία μας ότι ο αντισημιτισμός μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες, όχι μόνο για τους Εβραίους, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα». 
Ζήτησε επίσης να μπει ένα τέλος στην Ισλαμοφοβία και να σταματήσουν οι διώξεις κατά θρησκευτικών ομάδων. 
Διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους πως οι Εβραίοι της Βρετανίας ζουν ανάμεσα σε φίλους που μάχονται κατά του αντισημιτισμού.
Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η απειλή προς τους Εβραίους είναι απειλή για την κοινωνία μας».
«Δεν είμαστε μόνοι. Έχω λάβει επιτολές υποστήριξης από πρωθυπουργούς και από απλούς πολίτες». 
 
Η διαδήλωση διοργανώθηκε από την Ένωση «Εκστρατεία κατά του Αντισημιτισμού» (CAA),  σε απάντηση της αύξησης των επιθέσεων κατά Εβραίων σε όλη την Ευρώπη και την Μεγάλη Βρετανία από την έναρξη των εχθροπραξιών στη Γάζα.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της CAA κ. Τζόναθαν Σακερντότι δήλωσε: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση κατά του αντισημιτισμού που έχει πραγματοποιηθεί εδώ και δεκαετίες στη χώρα».  
«Εκφράζουμε όλοι τη δυσαρέσκειά μας για τη μη επαρκή προστασία των Εβραίων από αντισημιτικές επιθέσεις, είτε πρόκειται για επιθέσεις σε μεμονωμένα άτομα, είτε για επιθέσεις σε συναγωγές, σχολεία και εβραϊκούς οργανισμούς». «Είναι καιρός να πούμε πολλά».
 
Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Maajid Nawaz, πρόεδρος της αντι-εξτρεμιστικής οργάνωσης «Quilliam foundation», ο οποίος είπε στους συγκεντρωμένους: «Μην τους επιτρέψετε να σας κάνουν να αισθανθείτε ότι πρέπει να κρύψετε την Εβραϊκή σας ταυτότητα». «Μην κρύβετε την εθνικότητά σας, τη θρησκεία σας ή τον πολιτισμό σας και θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε να αισθάνεστε ασφαλείς σε αυτή τη χώρα». Συμπλήρωσε πως «πρέπει να βρούμε τους διαπολιτισμικούς και διαθρησκειακούς δεσμούς μας στον αγώνα για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού». 
 
Ομιλία έγινε επίσης από το συγγραφέα και δημοσιογράφο Douglas Murray, ο οποίος είπε ότι οι Εβραίοι της Μ. Βρετανίας πρέπει να ζητήσουν από την ηγεσία των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων «να κάνουν περισσότερα».
 
Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του ΚΙΣ Μ. Βρετανίας Vivian Winemanκαι Laura Marksαποδοκιμάστηκαν καθώς ανέβαιναν στο βήμα για τις ομιλίες τους. Ορισμένοι από το πλήθος φώναζαν «πρέπει να κάνετε περισσότερα» και «παραιτηθείτε».    
Ο εκπρόσωπος Τύπου της CAA κ. Τζόναθαν Σακερντότι υπερασπίστηκε την ηγεσία του ΚΙΣ Μ. Βρετανίας  λέγοντας: «Είναι σημαντικό το ότι η ηγεσία του Βρετανικού Εβραϊσμού, η οποία επικρίνεται ότι δεν έχει κάνει αρκετά, σήμερα βρίσκεται μαζί μας και υποστήριξε τη διοργάνωση αυτής της τόσο σημαντικής ημέρας».