Με μια πολύ χαρούμενη γιορτή, οι μαθητές του Εβραϊκού Σχολείου Λάρισας αποχαιρέτισαν μαθήματα, αίθουσες και δασκάλους και υποδέχτηκαν το καλοκαίρι και τις διακοπές τους (φωτογραφία) . Το μικρό θεατράκι που είχε στηθεί στην αυλή του σχολείου γέμισε από νωρίς με γονείς και φίλους των παιδιών. Παρόντες επίσης ο Ραβίνος της Λάρισας κ. Ηλίας Σαμπετάι, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Μώρις Μαγρίζος, οι επίτιμοι πρόεδροι της Κοινότητας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης καθώς και ο Σχολικός Σύμβουλος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, ο οποίος προλόγισε την εκδήλωση και παρέμεινε να την απολαύσει ως το τέλος.
    Και πραγματικά η φετινή γιορτή ήταν μια απόλαυση! Τα παιδιά παρουσίασαν δύο ξεκαρδιστικά σκετσάκια, πρωτότυπα χορευτικά, αστεία γυμναστικά παιχνίδια, υπέροχα τραγούδια, με τη συνοδεία βιολιού από τον δάσκαλο της μουσικής, μουσικά κομμάτια με φλογέρα και φυσικά εβραϊκά τραγούδια και χορούς. Το κέφι και η ζωντάνια ξεχείλιζε από τα πρόσωπά τους και μεταδόθηκε εύκολα στους θεατές, που συμμετείχαν με γέλια και χειροκροτήματα. Ολα έδειχναν πως για την προετοιμασία είχαν συνδυαστεί τέλεια η δημιουργικότητα των ίδιων των παιδιών και το μεράκι όλων ανεξαιρέτως των δασκάλων τους.
    Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Μώρις Μαγρίζος ευχαρίστησε τους δασκάλους και τους μαθητές για το θέαμα που παρουσίασαν, ευχήθηκε καλό καλοκαίρι και δώρισε σε κάθε παιδί έναν πολύτιμο καλοκαιρινό σύντροφο: ένα βιβλίο. Τα παιδιά με τη σειρά τους πρόσφεραν δώρα και λουλούδια στους δασκάλους τους.
    Η γλυκιά γεύση που έμεινε σε μικρούς και μεγάλους με το τέλος της γιορτής, δεν οφειλόταν μόνο στα γλυκά που προσφέρθηκαν, αλλά και στη διαπίστωση πως το μικρό, ιστορικό εβραϊκό σχολείο της Λάρισας εξακολουθεί να δημιουργεί καλούς και ευτυχισμένους μαθητές και να αποτελεί πηγή περηφάνιας για την Κοινότητα της Λάρισας.