Το ΚΙΣΕ συμμετέχει στην ανθρωπιστική πρωτοβουλία της AJC και της ISRA-AID στη Μυτιλήνη για την παροχή βοήθειας στους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί, εκφράζοντας το πνεύμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης, προσφοράς και αλληλεγγύης του Ελληνικού Εβραϊσμού.

Το Δελτίο Τύπου της AJC αναφέρει σχετικά:«AJC, Νέα Υόρκη, 21.9.2015: Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) προσέφερε οικονομική βοήθεια και απέστειλε προσωπικό στην Ελλάδα για να στηρίξει την αναγκαία προσπάθεια ανακούφισης χιλιάδων Σύρων προσφύγων που έχουν φτάσει φέτος στην Ευρώπη. Ο φιλανθρωπικός οργανισμός του Ισραήλ IsraAID ηγείται αυτής της πρωτοβουλίας. Η προσπάθεια υλοποιείται με τη συνεργασία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ) και της AJC.

«Η εβραϊκή παράδοση μας προτρέπει να είμαστε γενναιόδωροι και συμπονετικοί με όσους  έχουν ανάγκη. Σε αυτή την πιο ιερή περίοδο του εβραϊκού έτους είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε, με τη βοήθεια των αδελφών μας στην Ελλάδα και στο Ισραήλ, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι εγκατέλειψαν την πατρίδα τους λόγω των φρικαλεοτήτων του πολέμου και αναζητούν μία πατρίδα για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC David Harris. «Πρέπει επίσης να επισημανθεί πως η Ελληνική εβραϊκή κοινότητα -παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες- ανταποκρίθηκε χωρίς κανένα δισταγμό στο αίτημα παροχής βοήθειας προς τους Σύρους πρόσφυγες σε μία προσπάθεια να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να ξαναζωντανέψει η ελπίδα». 

Μέλη του προσωπικού της AJC από την Ιερουσαλήμ και το Παρίσι, μαζί με εκπρόσωπο του ΚΙΣΕ, βρίσκονται ήδη στη Λέσβο για να συνεργαστούν με εκπροσώπους του οργανισμού IsraAID στην επιτόπου παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η AJC συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια με την IsraAID, ένα μη κυβερνητικό φιλανθρωπικό οργανισμό αρωγής, ανταποκρινόμενη στον  μεγάλο αριθμό ανθρωπιστικών κρίσεων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της βοήθειας στους Σύρους πρόσφυγες στην Ιορδανία».         

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται από την Κυριακή ο διευθυντής του ΚΙΣΕ κ. Ηλίας Φρεζής, ο οποίος απέστειλε τμήμα του φωτογραφικού υλικού που δημοσιεύουμε σ΄ αυτή την καταχώρηση, μαζί με φωτογραφίες από τον ιστότοπο της Isra-AID και της AJC.

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ:

- Times of Israel, 29.10.2015: Israel sends medicine to Greece for Syrian, Afghan refugees