Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της φετινής επετείου της Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα, συνδιοργανώνουν το πρωί της 27ης Ιανουαρίου 2016 στον προαύλιο χώρο της Συναγωγής Αθηνών Μπεθ Σαλώμ την τελετή αποκαλυπτηρίων Μνημείου προς τιμήν των Ελλήνων Δικαίων μεταξύ των Εθνών “Greek Righteous among Nations”. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση με θέμα  τους Δικαίους των Εθνών. 

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου αποτελούν ελάχιστη τιμή μνήμης σε αυτούς που με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους έσωσαν πολλούς Έλληνες Εβραίους από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου ο εξευτελισμός και ο μαρτυρικός θάνατος ήταν η συνήθης διαδικασία.

Η παρουσία συγγενών των Ελλήνων Δικαίων είναι παραπάνω από επιβεβλημένη και ταυτόχρονα είναι χρέος και καθήκον τιμής των Ελλήνων Εβραίων προς τους σωτήρες τους. Προκειμένου να ενημερωθούν εγκαίρως και να αποσταλεί σχετική πρόσκληση στους πλησιέστερους συγγενείς των σωτήρων, παρακαλούμε όλους όσους έχουν στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση, email) να μας ενημερώσουν σχετικά. Χωρίς την ουσιαστική ενεργοποίηση όλων μας, όσων έχουμε οι ίδιοι ή οι οικογένειες μας διασωθεί, δεν θα είναι εύκολο να ενημερωθούν και να παραστούν οι συγγενείς των Ελλήνων Δικαίων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση, μπορείτε να απευθύνεστε στο ΚΙΣΕ (τηλ.: 210 32 44 315) ή στην Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών (τηλ.: 210 32 52 823).