Στις 9.5.2016 διοργανώθηκε από  το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου εκδήλωση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού  κ. Ιγνατίου, σε αναγνώριση του έργου του Μητροπολίτη υπέρ του διαθρησκειακού διαλόγου και του αγώνα του κατά του αντισημιτισμού.  

Η εκδήλωση,  που πραγματοποιήθηκε  στο  Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στο Βόλο,  ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς  του πρόεδρου του ΚΙΣΕ κ. Μωυσή Κωνσταντίνη, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή  κ. Γεωργίου Πετράκου και του πρόεδρου της Ι.Κ. Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών και συνεχίστηκε με τις ομιλίες του Σοφολογιότατου  Ραβίνου Λάρισας κ. Ηλία Σαμπετάι, του καθηγητή φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη και του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γιώργου Καλαντζή.

Ακολούθησε η επίδοση τιμητικής πλακέτας και τιμητικού διπλώματος στον Μητροπολίτη από τον πρόεδρο του ΚΙΣΕ και τον πρόεδρο της Ι.Κ. Βόλου.

Ο Μητροπολίτης συγκινημένος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος αρχικά στην συγκλονιστική για τον ίδιο επίσκεψή του στο στρατόπεδο του Άουσβιτς–Μπιρκενάου συμμετέχοντας στην «Πορεία των Ζωντανών» και στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη για ανεκτικότητα και αγάπη για τον πλησίον, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «Ο Ιησούς γεννήθηκε και πέθανε Εβραίος».

Το κεντρικό μήνυμα  που προέκυψε από τις ομιλίες των δύο θρησκευτικών ηγετών, του Μητροπολίτη Δημητριάδος και του Ραβίνου Λάρισας, αλλά και του καθηγητή Φιλοσοφίας κ. Ανδρουλιδάκη ήταν πως οι δύο θρησκείες συγκλίνουν σε βασικές πανανθρώπινες αξίες.

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε από τη χορωδία της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, το μουσικό πρόγραμμα «Μουσικές Διαδρομές στη Μεσόγειο του Θεού και των Ανθρώπων» υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου.  

Την εκδήλωση συντόνιζε ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Βαραλής, διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της «Agape Hellas» την οποία ευχαρίστησαν το ΚΙΣΕ και η Ι.Κ. Βόλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας & Παξών κ. Νεκτάριος, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, τοπικοί Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαγνησίας, πρόεδροι και εκπρόσωποι Εβραϊκών Κοινοτήτων & Οργανισμών, ο διευθυντής Στρατηγικής Διαχείρισης και προώθησης για την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική του JESUS FILM, ο πρόεδρος της Agape Hellas, μέλος της ελληνικής Αντιπροσωπείας IHRA, ο διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, καθηγητές Πανεπιστημίων, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ