Στον Αστερισμό του Μίσους είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος του πρωτοεμφανιζόμενου και πολλά υποσχόμενου συγγραφέα Δαυίδ Σαϊας, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος (2310 821 622) και παρουσιάστηκε στις 11.12.2016 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Κ. Αθηνών από τον δημοσιογράφο, Βίκτωρα Ελιέζερ, τη συγγραφέα και αδελφή του Δαυίδ, Μπέττυ Μαγρίζου, την ηθοποιό Ευαγγελία Μουμούρη, η οποία διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου και έκλεισε με τον συγγραφέα.

Το βιβλίο είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κοινωνικό, ιστορικό, πολιτικό μυθιστόρημα, που διαβάζεται χωρίς ανάσα, που αγγίζει ιδιαίτερα όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για το Ισραήλ, αφού διαδραματίζεται στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, την οποία ο Δαυίδ αποκαλεί πυριτιδαποθήκη του πλανήτη και μας προϊδεάζει στον πρόλογό του για το τι θα διαβάσουμε: Ισαάκ και Ισμαήλ, γιοί του Αβραάμ και οι δυο, αδέλφια. Σύμφωνα με την παράδοση, πρόγονος δώδεκα εβραϊκών φυλών ο πρώτος, πρόγονος δώδεκα αραβικών ο δεύτερος. Γόνος του παράνομου έρωτα του Αβραάμ με μία δούλα ο Ισμαήλ καταδικάστηκε σε εξορία  στην αφιλόξενη έρημο. Ανήκοντας στη σημιτική φυλή και οι δύο, διεκδικούν μέχρι σήμερα την ίδια γη για πατρίδα τους. Την Παλαιστίνη.

Για να καταλήξει: Αφού η ιστορία επαναλαμβάνεται, αφού το γονίδιο του μίσους πηγάζει από τον εγκέφαλο και αυτό δεν αλλάζει, αφού το παλιό παραμένει επίκαιρο, αφού αν κάποιο θεϊκό μυαλό σχεδίαζε έναν παγκόσμιο καθρέφτη για να αποτυπωθεί η υποκρισία…  Τότε θα έβρισκες χρόνο εσύ, κι εσύ κι εσύ, να σηκωθείτε ψηλά και να σφίξετε τα χέρια.  

Μια καταιγιστική πλοκή και μια σοβαρή έρευνα και ανάλυση θα πλουτίσουν όποιον διαβάσει αυτό το συγκλονιστικό μυθιστόρημα.