Τον περασμένο Ιούλιο επισκέφθηκε την Ελλάδα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Ο Γάλλος υπουργός είχε επίσημες συναντήσεις στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή , την υπουργό Εξωτερικών κα Ντ. Μπακογιάννη, τον ομόλογό του υπουργό Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Β. Πολύδωρα.
   
Ο κ. Σαρκοζί, ο οποίος έχει εβραϊκή καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, είχε επίσης επαφές με εκπροσώπους της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης σε ιδιαίτερη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, στη Γαλλική Πρεσβεία. Ο Μενίκο Μαλλάχ, γνωστός γιατρός της Θεσσαλονίκης, ήταν ο παππούς του κ. Σαρκοζί, από την πλευρά της μητέρας του.

    Η αντιπροσωπεία της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, την οποία συνόδευσε στη συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό και την κα Σαρκοζί ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ., αποτελείτο από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δ. Σαλτιέλ, τον αντιπρόεδρο κ. Ιακ. Μπενμαγιόρ και τον ταμία κ. Ισ. Ρούσσο. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι κυρίες Λουκία Σαλτιέλ και Λούνα Λεβή, το γένος Μαλλάχ, που κατάγονται από την ίδια οικογένεια με τον κ. Σαρκοζί. Ο πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης προσέφερε στον Γάλλο υπουργό αναμνηστικά δώρα καθώς και ένα άλμπουμ παλαιών φωτογραφιών της οικογένειας Μαλλάχ το οποίο με μεγάλη συγκίνηση δέχθηκε ο κ. Σαρκοζί .



Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ξεφυλλίζει το φωτογραφικό
άλμπουμ της οικογένειας του παππού του Μ. Μαλλάχ.