Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1837 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ: ΛΥΣΗ – ΑΡΝΗΣΗ - ΘΕΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 18.3.2017, η Πολιτιστική Ομάδα του 7ου Γυμνασίου Περιστερίου σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου διοργάνωσε στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου εκδήλωση με θέμα «Γενοκτονίες και Ολοκαυτώματα: Λύση – Άρνηση – Θέση». 

Στην εκδήλωση έγιναν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων με τα παρακάτω θέματα «Κεμαλισμός και Ναζισμός: Από τη Γενοκτονία στο Ολοκαύτωμα», «Η Γενοκτονία των Αρμενίων», «Η Γενοκτονία των Ασσυρίων από τους Νεότουρκους», «Το ευρωπαϊκό Ολοκαύτωμα των τσιγγάνων και η ελληνική περίπτωση» και «Ολοκαυτώματα στην περίοδο της Γερμανικής Κατοχής».

Το ΚΙΣΕ, με απόφαση του Δ.Σ., εκπροσωπήθηκε από τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Βενιαμίν Αλμπάλα, ο οποίος έκανε εισήγηση με θέμα «Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη». Ο κ. Βενιαμίν Αλμπάλας στην εισήγησή του μεταξύ άλλων, διατύπωσε την άποψη ότι η λέξη «Ολοκαυτώματα», όπως αναφέρεται στο τίτλο της εκδήλωσης, δεν αποδίδει την πραγματική έννοια της λέξης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί ύστερα από 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Τούτο, διότι μπορεί σε κάθε γενοκτονία και σε κάθε τραγικό γεγονός η λέξη Ολοκαύτωμα να ταιριάζει από ετυμολογικής πλευράς, αλλά απέχει από την εννοιολογική και σημειολογική σημασία και την ιδιάζουσα βαρβαρότητα της λέξης, που σήμερα πλέον έχει ταυτιστεί με την εξολόθρευση των 6.000.000 Εβραίων της Ευρώπης στη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Έτσι η Εβραϊκή λέξη SHOAH, που σημαίνει «καταστροφή» αποδίδει απόλυτα την πραγματικότητα, το μέγεθος και την επιστημονικότητα που εφαρμόστηκε στο Εβραϊκό Ολοκαυτώμα, που ήταν ένα μοναδικά αποτρόπαιο βιομηχανοποιημένο έγκλημα στη σύλληψη και εκτέλεση και το οποίο δεν επιδέχεται ούτε αμφισβήτηση ούτε σύγκριση, απαντώντας έτσι στις σύγχρονες παραπλανητικές τάσεις κοινότοπης και γενικευμένης χρήσης του όρου.

Ο αντισημιτισμός, ως η παλαιότερη έκφραση μίσους στον κόσμο, ήταν η γενεσιουργός αιτία της μεγάλης καταστροφής των Εβραίων της Ευρώπης.  Ακόμα και σήμερα καταγράφει υψηλά ποσοστά στην Ευρώπη και όχι μόνον, με τροποποιημένα χαρακτηριστικά και ονομασίες, που συγκροτούν και διαδίδουν οι νοσηρές ιδέες του αναγεννημένου φασισμού και ναζισμού ακόμη και στη χώρα μας.       

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με παραδοσιακή μουσική και ανάγνωση μαρτυριών από τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Περιστερίου.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae