Ένα ακόμη τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των χτυπημάτων που συγκλονίζουν την ευρωπαϊκή ήπειρο. Αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 σε ώρα αιχμής και στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, ενώ άλλοι 45 έχουν τραυματιστεί, ορισμένοι εκ των οποίων πολύ σοβαρά.

Η τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρισκόταν στην Αγία Πετρούπολη, για να συμμετάσχει στο τέταρτο φόρουμ περιφερειακών ΜΜΕ. Όποιες και εάν είναι οι δυνάμεις που κινητοποιούν την τρομοκρατία, είναι χρέος μας να πολεμήσουμε ενάντια σε αυτές τις ιδεολογίες.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τον αποτροπιασμό σύσσωμου του ελληνικού εβραϊσμού για αυτήν τη στυγερή τρομοκρατική ενέργεια, καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και στέκεται στο πλευρό της ρωσικής κυβέρνησης και του λαού της Ρωσίας στο τριήμερο πένθος τους. Εκφράζει επίσης τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Αθήνα, 6 Απριλίου 2017

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ EJC