Του Α’ Αντιπροέδρου του ΚΙΣΕ κ. ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΑΛΜΠΑΛΑ

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκαν στη Βαρσοβία, στο Κρατικό Μουσείο του Εβραϊσμού της Πολωνίας POLIN, τα εγκαίνια του περιφερειακού γραφείου Κεντρικής Ευρώπης της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC). Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν περίπου 500 προσκεκλημένοι από τις ΗΠΑ και την Πολωνία, εκπρόσωποι από όλες σχεδόν τις εβραϊκές Κοινότητες της Ευρώπης και 30 διαπιστευμένοι πρέσβεις.

Τον Πρόεδρο της Πολωνίας, μήνυμα του οποίου διαβάστηκε, εκπροσώπησε ο υφυπουργός Προεδρίας Wojciech Kolarski, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος και ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC, John Shapiro και David Harris, οι πρέσβεις των ΗΠΑ και Ισραήλ, ο Αρχιραββίνος και ο Αρχιεπίσκοπος Πολωνίας, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της AJC, η πρώην Πρόεδρος της Λετονίας, ενώ έγινε απονομή από τον David Harris του Βραβείου Jan Karski, ήρωα της Πολωνίας και συνδέσμου με τους Εβραίους του γκέτο της Βαρσοβίας στα χρόνια του ναζισμού, στον πρόεδρο του Φόρουμ για το Διάλογο Andrzej Folwarczny.

Το Γραφείο AJC Shapiro Silverberg Κεντρικής Ευρώπης είναι το πέμπτο γραφείο της AJC στην Ευρώπη, ύστερα από τα αντίστοιχα των Βρυξελλών, του Βερολίνου, των Παρισίων και της Ρώμης και επιχειρησιακά θα καλύψει τις ακόλουθες επτά χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, την Εσθονία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Σλοβακία.

Το ΚΙΣΕ στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε από τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Βενιαμίν Αλμπάλα, ο οποίος δέχθηκε τις θερμές ευχαριστίες για την παρουσία του από τον πρόεδρο και τον εκτελεστικό διευθυντή της AJC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

-AJC opens CENTRAL EUROPE OFFICE