Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2414 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log in75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΟΡΜΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ – Ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός μίλησαν για το Ολοκαύτωμα και το χρέος της μνήμης PDF Εκτύπωση E-mail

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 16.07.2017: «Θα θυμόμαστε πάντα τον ηρωισμό των Γάλλων πολιτών που έσωσαν τους Εβραίους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου παρουσία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κατά την τελετή για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τη μαζική σύλληψη, το 1942, 13.000 Γάλλων Εβραίων, μεταξύ των οποίων και 4.000 παιδιά, οι οποίοι εκτοπίστηκαν στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ παρευρίσκεται στην συγκεκριμένη τελετή που πραγματοποείται στο Παρίσι. 

«Από τις στάχτες της καταστροφής δημιουργήσαμε το εβραϊκό κράτος, έτσι ώστε να μην υπάρξει ξανά ένα Ολοκαύτωμα» επισήμανε ο κ. Νετανιάχου και τόνισε απευθυνόμενος στους επιζήσαντες που βρίσκονται στο κοινό πως βρίσκεται σήμερα εκεί για να θρηνήσει τα θύματα του Ολοκαυτώματος. «Φαίνεται πως πριν από 75 χρόνια οι αξίες της γαλλικής επανάστασης, η ισότητα και η ελευθερία συνεθλίβησαν λόγω του αντισημιτισμού», είπε επίσης.

Από την πλευρά του ο Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία ήταν υπεύθυνη για τη μαζική σύλληψη από το καθεστώς Βισύ των 13.000 Γάλλων Εβραίων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων βρήκε τραγικό θάνατο. Παράλληλα, διακήρυξε ότι η χώρα «δεν πρόκειται ποτέ ξανά να ενδώσει στον αντισημιτισμό». «Σήμερα υπάρχει ένα νέο είδος αντισημιτισμού και ρατσισμού στη Γαλλία» και υπάρχουν νέα «μέσα προπαγάνδας όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», κατέληξε. 

Υπενθυμίζεται ότι η εξόντωση των Εβραίων του ποδηλατοδρόμιου έχει καταγραφεί στη γαλλική Ιστορία ως «η αρπαγή του Vel d'Hiv». Σημειώνεται ότι η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν είχε δηλώσει ότι «η Γαλλία δεν ήταν υπεύθυνη» για τη μαζική σύλληψη, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Σχετικά:

- ΒΙΝΤΕΟ: Ομιλία του Γάλλου Προέδρου Μακρόν 

- ΒΙΝΤΕΟ: Ομιλία του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Νετανιάχου

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae