Το Summer U 2017, που οργανώνει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση των Εβραίων Φοιτητών (EUJS), φέτος πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα από 26 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου. Έλαβαν μέρος 345 νέοι από 35 χώρες, ενώ η Ελληνική συμμετοχή ήταν περιορισμένη (μόνο 10 συνολικά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Το Summer U αποτελεί μια ευκαιρία συνάντησης νεαρών Εβραίων από όλη την Ευρώπη κυρίως, αλλά και από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλίες Εβραϊκού ενδιαφέροντος και δόθηκε η ευκαιρία ομαδικών εκδηλώσεων (έγινε και ημερήσια εκδρομή με καΐκι στην Κεφαλλονιά και Ιθάκη).

Ο κ. Λεόν Σαλτιέλ, ως προσκεκλημένος ομιλητής, μίλησε για την Εβραϊκή Κοινότητα της Ελλάδος και για άλλα θέματα γενικότερου Εβραϊκού ενδιαφέροντος. Στην διάρκεια του Summer U πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. της EUJS. Η εκλεχθείσα νέα Πρόεδρος Alina Brickman από τη Ρουμανία διαδέχθηκε τον Benny Fischer από τη Γερμανία.

Η συμβολή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης στην όλη εκδήλωση ήταν καθοριστική τόσο στα θέματα ασφαλείας, όσο και στην κάλυψη θρησκευτικών αναγκών (Ραβίνος - Κόσερ κ.λπ.).Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκπροσωπήθηκε από τον Α' Αντιπρόεδρο κ. Βενιαμίν Αλμπάλα, ο οποίος, στην εναρκτήρια τελετή απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε τους συμμετέχοντες εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού.

Βενιαμίν Αλμπάλας

Α΄ Αντιπρόεδρος ΚΙΣΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ BINTEO TOY SUMMER U ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΤΟΥ EUJS.

Στο 3.07' ο χαιρετισμός του Α' Αντιπροέδρου του ΚΙΣΕ κ. Βενιαμίν Αλμπάλα.