Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) χαιρετίζει την απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης να υιοθετήσει τον λειτουργικό ορισμό του αντισημιτισμού, όπως συμφωνήθηκε πέρυσι σε διάσκεψη της Διεθνούς Συμμαχίας για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) που εδρεύει στο Βερολίνο.

Η Βουλγαρία συμπαρατάσσεται με τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Ρουμανία υιοθετώντας επίσημα αυτόν τον ορισμό. Επίσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Georg Georgiev ορίστηκε ως Συντονιστής σε εθνικό επίπεδο για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

«Είμαστε ευτυχείς που όλο και περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη υιοθετούν τον επίσημο ορισμό του αντισημιτισμού», δήλωσε ο Δρ Μόσε Κάντορ, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου. «Καθώς ο αντισημιτισμός αυξάνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχει εξαιρετικά ζωτική σημασία οι κυβερνήσεις, οι δικαστικές αρχές και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την καταπολέμηση του μίσους εναντίον των Εβραίων και άλλων μειονοτήτων».

«Ελπίζουμε ότι σταδιακά όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες χώρες ακόμη θα υιοθετήσουν τον λειτουργικό ορισμό του αντισημιτισμού, ώστε να υπάρξει ένα ευρωπαϊκό πρότυπο και οι αντισημίτες να γνωρίζουν ποια όρια καλύτερα να μην ξεπεράσουν».

«Χαιρετίζουμε επίσης τον διορισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών Georgiev-ενός μακροχρόνιου φίλου της εβραϊκής κοινότητας- ως Εθνικού Συντονιστή για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, ως μαρτυρία της σοβαρότητας της απόφασης της βουλγαρικής κυβέρνησης να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό», πρόσθεσε ο Κάντορ.

ΠΗΓΗ: EJC, 19.10.2017