Επιστολή συλλυπητηρίων προς τον αιγυπτιακό λαό και την κυβέρνηση της χώρας απέστειλε το ΚΙΣΕ, μέσω του πρέσβη της Αιγύπτου στην Αθήνα, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Ελληνικού Εβραϊσμού και την καταδίκη για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση της 24.11.2017, σε τέμενος του Σινά, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.

Επίσης, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου WJC, Ρόναλντ Λόντερ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την ίδια ημέρα καταδίκασε την επίθεση τονίζοντας ότι «πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι και να νικήσουμε τη μάστιγα της τρομοκρατίας». Η ανακοίνωση του WJCέχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ WJC, Νέα Υόρκη, 24/11/2017: ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου Ρόναλντ Σ. Λόντερ καταδίκασε με σκληρό τρόπο την «τρομακτική και βάρβαρη» επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον 235 πολίτες στο τέμενος al-Radwa της Αιγύπτου, προσθέτοντας ότι ο κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος στην απόφασή του να νικήσει την μάστιγα της τρομοκρατίας.

«Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο καταδικάζει σθεναρά και απερίφραστα τη φρικιαστική και βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση εναντίον αθώων πολιτών στην Αίγυπτο σήμερα το πρωί. Ο διεθνής εβραϊσμός εκφράζει την αλληλεγγύη του στα θύματα της επίθεσης και σε όλον τον λαό της Αιγύπτου».

«Αυτή ήταν μια δειλή επίθεση εναντίον της ανθρωπότητας, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα πιο σκληρά μέτρα. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να είναι ενωμένη και αποφασισμένη  να νικήσει αυτή τη μάστιγα της τρομοκρατίας που εξαπλώνεται ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο». «Η τρομοκρατία αυτού του είδους δεν κάνει διακρίσεις  -είμαστε όλοι στόχοι. Οι αξιοπρεπείς άνθρωποι όλων των θρησκειών, των πίστεων και των εθνικοτήτων σε αυτόν τον κόσμο πρέπει να υπερασπιστούν ο ένας τον άλλον και να φροντίσουν ο ένας τον άλλον. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την τρομοκρατία να κυριαρχεί».