Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2684 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2018 PDF Εκτύπωση E-mail

WJC, Νέα Υόρκη 17.12.2018: Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) συμπαραστέκεται στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και καταδικάζει δριμύτατα τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, για τέταρτη φορά εντός του 2018. 

«Το WJC καταδικάζει απερίφραστα την ντροπιαστική και επαναλαμβανόμενη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης», δήλωσε o διευθύνων σύμβουλος και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του WJC Ρόμπερτ Σίνγκερ. «Είναι ανησυχητικό και ντροπιαστικό ένα Μνημείο που τιμά τη μνήμη των Εβραίων που αφανίστηκαν κατά το Ολοκαύτωμα να γίνεται ο συνήθης στόχος για εκείνους που τρέφουν αισθήματα μίσους και ενστερνίζονται τον αντισημιτισμό».     

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τα σταθερά αυξανόμενα αντισημιτικά περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει η εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα η Ευρώπη. Η βεβήλωση αυτή, καθώς και ο βανδαλισμός την περασμένη εβδομάδα των νεκροταφείων της Πολωνίας και της Γαλλίας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε εκείνους που πιστεύουν πως αυτά τα περιστατικά είναι μεμονωμένα και περιστασιακά.   

«Οι επιθέσεις αυτές δημιουργούν μεγαλύτερη ανησυχία μετά και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας FRA της Ε.Ε. που δείχνει ότι το 89% των Εβραίων της Ευρώπης ανησυχεί για την αύξηση του αντισημιτισμού και ότι το 40% φοβάται επιθέσεις σωματικής βίας. 

«Καλούμε τις Αρχές της Ευρώπης να κάνουν πράξη τη Δήλωση της 6ης Δεκεμβρίου για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, να αναπτύξουν μία κοινή στρατηγική για την ασφάλεια και την προστασία των εβραϊκών κοινοτήτων και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό του κύματος μίσους.

Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στην εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας, αλλά και σε όλες τις Κοινότητες της Ευρώπης και να συνεργαζόμαστε μαζί τους ώστε να εξαλειφθούν τέτοιου είδους περιστατικά μια και για πάντα», δήλωσε ο κ. Σίνγκερ.    

ΠΗΓΗ: WJC, 17.12.2018

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae