Το ΚΙΣΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον αποτροπιασμό του Ελληνικού Εβραϊσμού για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε τεμένη της πόλης Κράισττσερτς, στη Νέα Ζηλανδία. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την ειδεχθή αυτή πράξη ωμής βίας και εκφράζουμε τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων.

Αυτή τη φορά τραγικά θύματα του τρόμου ήταν μουσουλμάνοι πιστοί την ώρα της προσευχής. Η κλιμάκωση των οξύνσεων και του φανατισμού φέρνει τη διεθνή κοινότητα μπροστά στις ευθύνες της και αποδεικνύει ότι το μίσος δεν έχει όρια, πηγάζει από παντού και πλήττει τους πάντες.

Ο κίνδυνος από τη διάδοση των ακραίων θεωριών περί φυλετικής υπεροχής είναι μεγαλύτερος από ποτέ στην μετά τον  Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εποχή. Η γνώση και η παιδεία με επίκεντρο τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ανοχή στη διαφορετικότητα οφείλουν να είναι στόχος πρώτης προτεραιότητας για θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς, όπως και για τις θρησκευτικές κοινότητες, προκειμένου να μην θρηνήσουμε νέα θύματα όπως αυτά του Κράισττσερτς ή του Πίτσμπουργκ.

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2019

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 16.3.2019: "ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ"