Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τη θλίψη και την ανησυχία του Ελληνικού Εβραϊσμού για το νέο χτύπημα σε Συναγωγή του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, κατά τη λειτουργία του εβραϊκού Πάσχα, που στοίχισε τη ζωή στην Λόρι Γκίλμπερτ Κάγιε, και τραυμάτισε τρία ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί.

Για μία ακόμη φορά, μόλις λίγους μήνες μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Συναγωγή του Πίτσμπουργκ, οι Εβραίοι γίνονται εύκολος στόχος σε στιγμές που προσεύχονται κατά τη διάρκεια θρησκευτικών λειτουργιών. Ανάλογες τραγωδίες στο Κράϊσττσερτς και στη Σρι Λάνκα καταδεικνύουν ότι ο θρησκευτικός φανατισμός, η κλιμάκωση των περιστατικών ρατσιστικής βίας, η εξάπλωση των ναζιστικών ιδεολογιών περί Αρειας φυλής και το μίσος δεν γνωρίζουν όρια, ούτε θρησκευτικά, ούτε γεωγραφικά, και επισημαίνουν εκ νέου τον κίνδυνο.  Αυτό αποδεικνύεται και από τα μηνύματα μίσους,  τα αντισημιτικά στερεότυπα και τη συνωμοσιολογική ρητορική  που βρέθηκαν στον υπολογιστή του φερόμενου δράστη.

Το ΚΙΣΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του θύματος και στην τοπική Κοινότητα,  και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Αθήνα, 30.4.2019

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ για την επίθεση έγιναν από: WJC, AJC, EJC  & ADL

- CNN, Greece, 28.4.2019: ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ: AΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΙΣΤΣΕΡΤΣ «ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ» O 19ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΗ