Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2522 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Υποτροφίες σε τρεις φοιτητές που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας χορήγησε για ενδέκατη συνεχή χρονιά η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 20.5.2019 στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου.

Ο τριτοετής φοιτητής του ΤΕΦΑΑ Δημήτρης Ντόνας από τη Λάρισα, ο οποίος έχει άλλα πέντε αδέλφια, τόνισε πως «είναι δύσκολος ο αγώνας για τις σπουδές. Πηγαινοέρχομαι καθημερινά μεταξύ Λάρισας με Τρίκαλα. Το ΤΕΦΑΑ είναι το Τμήμα που μου αρέσει, καθώς με ενδιαφέρει πολύ η άθληση».
Συμπλήρωσε δε πως είναι πολύ σημαντική η υποτροφία που μας έκανε η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου»

Ο δευτεροετής φοιτητής από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Δημήτρης Καλαμπαλίκης που προέρχεται από την Καλαμπάκα, διαμένει στο Βόλο και έχει άλλα πέντε αδέλφια τόνισε πως «χρειάζεται συνεχή προσπάθεια και στόχος μου είναι να τελειώσω σύντομα τις σπουδές μου, ώστε να μην επιβαρύνω τους γονείς μου. Άλλωστε όταν προέρχεσαι από πολύτεκνη οικογένεια, ο αγώνας είναι συνεχής».

Ο τρίτος φοιτητής που έλαβε την υποτροφία, ήταν ο Βησαρίωνας Μπάρδας του ΤΕΦΑΑ.

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών επισήμανε πως «για ενδέκατη χρονιά η Ισραηλιτική Κοινότητα χορηγεί υποτροφίες σε φοιτητές που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες και προσπαθούν με τις επιδόσεις τους για καλές σπουδές στα Τμήματά τους. Μάλιστα τα τελευταία οκτώ χρόνια τη χορήγηση των υποτροφιών έχει αναλάβει η οικογένεια Σακκή. Βάζουμε ένα λιθαράκι για να αποπερατώσουν οι φοιτητές τις σπουδές τους. Η ενέργειά μας αυτή έρχεται να βοηθήσει το τοπικό δημόσιο Πανεπιστήμιο με αναγνωρισμένο υψηλό επιστημονικό επίπεδο που παράγει γνώση και πολιτισμό. Η κάθε υποτροφία αντιστοιχεί σε ποσό των 1.000 ευρώ. Η επιλογή των φοιτητών γίνεται βάσει κριτηρίων από το Πανεπιστήμιο. Οι υποτροφίες έχουν την ονομασία «υποτροφία Ζαχαρία Σακκή».

Η κόρη του Ζαχαρία Σακκή, κ. Μαρίνα Σακκή τόνισε πως ο Ζαχαρίας Σακκής αγαπούσε πάντα τα παιδιά και του άρεσε να υποστηρίζει, να βοηθά τους ανθρώπους που αγωνίζονται».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μαμούρης.

Την εκδήλωση διάνθισε με πολύ ωραίο θεατρικό δρώμενο που είχε αντιρατσιστικό περιεχόμενο η θεατρική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Βόλου με τη συμμετοχή 30 μαθητών.

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα e-thessalia.gr, 21.5.2019

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae