Στις 9.1.2020 στο Υπουργείο Τουρισμού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Λούλη, του Ειδικού Απεσταλμένου για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ευστάθιου Λιανού Λιάντη και στελεχών του Υπουργείου ορκίστηκε ο νέος διευθυντής του Γραφείου Γενικής Γραμματείας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Ζακίνος Κοέν, ο οποίος κατάγεται από το Βόλο.

Ο κ. Ζακίνος Κοέν μετά την ορκωμοσία έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για οποιονδήποτε να υπηρετεί μία Κυβέρνηση και έχει ιδιαίτερη αξία όταν ανήκει σε μία θρησκευτική μειονότητα, όπως είναι οι Έλληνες εβραϊκού θρησκεύματος».    

Κατά την τελετή έγινε χαιρετισμός από το Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική και πολύπλευρη προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στην πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας, καθώς και στις σχέσεις Ελλάδας Ισραήλ.   

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ