Η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου EJC Raya Kalenova επισκέφθηκε την Αθήνα στις 27 και 28.2.2020 προκειμένου να εκπροσωπήσει τον Ευρωπαϊκό Εβραϊσμό στην τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έγινε στις 28.2.20 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η κα Kalenova συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ της 27.2.2020, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνομιλήσει με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να ενημερωθεί για τη δράση του ΚΙΣΕ και των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων. Αρχικά, η R. Kalenova μετέφερε τα συγχαρητήρια του Προέδρου του EJC Moshe Kantor προς τον Πρόεδρο του ΚΙΣΕ τόσο για την τιμητική του βράβευση του όσο και για την πολύπλευρη δράση του ΚΙΣΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στη συνέχεια η κα Καλένοβα αναφέρθηκε στο έργο του EJC και τη συνεργασία του με ευρωπαϊκούς φορείς για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Το ίδιο βράδυ η κα Καλένοβα παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Προέδρου του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ, στο οποίο παρέστησαν o πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Yossi Amrani, ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, και από το Δ.Σ. του ΚΙΣΕ ο Γεν. Γραμματέας Βίκτωρ Ελιέζερ, ο Γεν. Ταμίας Δανιήλ Μπεναρδούτ και ο τ. Πρόεδρος κ. Βενιαμίν Αλμπάλας.