Η πορεία ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα 12.5.2020, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών των εταιρειών που έχουν αναλάβει το project management του έργου, παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και του τεχνικού του συμβούλου Δημήτρη Μήτρου.

Ο κ. Ζέρβας επιβεβαίωσε εκ νέου το αμείωτο ενδιαφέρον του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη βούλησή του να συνδράμει με κάθε τρόπο την υλοποίηση του έργου. «Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πικραμμένο ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να επιτευχθεί ο βέλτιστος δυνατός συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων και το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στη συνάντηση εργασίας ακολούθησε εκτενής διάλογος και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μηχανικών και νομικών επιστημόνων που εμπλέκονται στο έργο. Στο επίκεντρο τέθηκαν πολεοδομικά και ιδιοκτησιακά ζητήματα που αφορούν στην περιοχή ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Πηγή: iefimerida.gr, 12.5.2020