Με αφορμή το Ρος Ασανά, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) Ρόναλντ Λόντερ έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στις Εβραϊκές Κοινότητες:

«Την παραμονή του Ρος Ασανά κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από τα προβλήματα της ανθρωπότητας. Παίρνουμε τον χρόνο μας και κάνουμε μία αναδρομή στις αναταραχές και στις τραγωδίες, ώστε να αναρωτηθούμε: τι ελπίζουμε για τον χρόνο που έρχεται; Τι μπορούμε να κάνουμε, όλοι μαζί ώστε να διασφαλίσουμε ότι οικοδομούμε έναν καλύτερο κόσμο και ένα καλύτερο μέλλον;

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να ηγούμαι αυτού του εξαιρετικού δικτύου Εβραϊκών Κοινοτήτων που συγκροτεί το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC). Γνωρίζουμε ότι όλοι μαζί είμαστε περισσότερο δυνατοί, απ΄ ότι ο καθένας μόνος του. Μέσω του κοινού αισθήματος αφοσίωσης στον εβραϊκό λαό -του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος-  αντιμετωπίζουμε κάθε κρίση και γιορτάζουμε κάθε θετική εξέλιξη. 

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει όλους μας. Είμαι όμως υπερήφανος για το αίσθημα αδελφοσύνης που υπάρχει μεταξύ των εβραϊκών κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο, καθώς προτεραιότητα τους είναι – πιθανώς περισσότερο τα πρόσφατα χρόνια από τα παλαιότερα – η υποστήριξη των μελών τους.

Αντιμετωπίσαμε αυτή τη νέα πραγματικότητα όλοι μαζί. Και μαζί ατενίζουμε ένα καλύτερο νέο χρόνο.

Εκ μέρους του WJC εύχομαι σε όλους σας ο νέος χρόνος να φέρει καλή υγεία, ευτυχία και ελπίδα.

Σανά Τοβά!»

*Μετάφραση από την ιστοσελίδα του WJC

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ