Η “Alexa”, δημοφιλής εικονικός βοηθός της εταιρείας Amazon, «εκτοξεύει» αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας και μάλιστα  για το Ολοκαύτωμα, σύμφωνα με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου κατά του Αντισημιτισμού.

Αντιδράσεις για την δημοφιλή Alexa

Η πολιτική ομάδα APPG ισχυρίζεται ότι η φωνητική υπηρεσία “Alexa” προσφέρει μηνύματα από αντισημιτικούς ιστότοπους σε άτομα που ρωτούν για τους Εβραίους και το Ολοκαύτωμα… χωρίς να διευκρινίσει ότι οι πληροφορίες προέρχονται από «επιλεκτικά αποσπάσματα και παραπλανητικές πηγές».

Υπάλληλοι του APPG έστειλαν επιστολή στην Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητώντας εξήγηση για το τι θα γίνει για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση.

Η ομάδα ισχυρίζεται επίσης ότι θα επικοινωνήσει με την αστυνομία για πιθανή «νομοθεσία για φυλετικές υποκινήσεις».

Η “Alexa” που φέρεται να απαντά στην ερώτηση, «Οι Εβραίοι ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης;» με την συσκευή να απαντά…. «Η Jew Watch ισχυρίζεται ότι οι Εβραίοι ελέγχουν τα οικονομικά συστήματα και τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου», επισημαίνοντας μόνο ότι αυτό προέρχεται από ένα άρθρο που βρήκε στη Wikipedia.

Ένα στέλεχος της Amazon δημοσίευσε μια δήλωση στον ιστότοπο TMZ, τονίζοντας την «πολιτική μηδενικής ανοχής» της εταιρείας και διαβεβαίωσε το κοινό ότι το ζήτημα θα ερευνηθεί.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ, 29.11.2020